Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα

paraitisi-kouroumpli-parauta_1

Το να κάνει λάθη μια κυβέρνηση στη διαχείριση καθημερινών προβλημάτων ή στην οικονομία ας πούμε ότι είναι υποφερτό. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ στου κασίδη το κεφάλι μαθαίνει.

Το να παίζουν, όμως, με την υγεία των πολιτών και να είναι τόσο προκλητικοί, αυτό δεν συγχωρείται. Δεν μπορεί ένας αρμόδιος υπουργός, ο Κουρουμπλής, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Υγείας, να λέει ότι μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στον Σαρωνικό και την άλλη μέρα να βγαίνει ο νυν υπουργός Υγείας, Ξανθός αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ και να προειδοποιούν τον κόσμο να μην πατήσει το πόδι του στη θάλασσα. Είναι αδιανόητο σε μια κυβέρνηση να μη μιλάνε μεταξύ τους οι υπουργοί, τουλάχιστον για να μην αυτοδιαψεύδονται, και μάλιστα για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η υγεία των πολιτών.

Η υπόθεση του μπες – βγες στη θάλασσα που είναι γεμάτη μαζούτ δείχνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έχει διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ικανή να προστατέψει τους πολίτες. Και αυτό ο Κουρουμπλής το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους ή και γιατί έχει πλήρη άγνοια του μεγέθους της καταστροφής. Όταν κατάλαβε ότι έκανε γκάφα, όταν τον άδειασαν όλοι οι συνάδελφοί του, τα πήρε πίσω κι έλεγε άλλα αντί άλλων.

Άλλωστε, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να σκεφτεί κανείς ότι μόλις τέσσερις ημέρες από ένα τέτοιο ναυάγιο και με τις φωτογραφίες από τις παραλίες να είναι μαύρες, δεν λες στον κόσμο να σπεύσει να κάνει αμέριμνος το μπανάκι του.

Ο υπουργός Κουρουμπλής θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί για χίλιους δύο λόγους σ’ αυτήν την υπόθεση. Δεν το έκανε και απλά συνεχίζει να μιλά χωρίς να λέει τίποτε και χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του. Ειδικά για την περίπτωση που δεν υπολογίζει ούτε την υγεία των πολιτών σήμερα δεν θα έπρεπε να είναι στο υπουργείο, θα έπρεπε να πάει στην πατρίδα του και να απολαύσει την τεράστια ακίνητη περιουσία που απέκτησε με κόπο, αν και ξεκίνησε φτωχόπαιδο από το Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη