ΜΕΡΕΣ 2007 ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ – ΞΑΝΑΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΙΟ – ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

fotia-ilieia

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι στο χωριό Μάκιστος στην Ηλεία με τις μνήμες να φέρνουν ξανά το εφιαλτικό 2007 όταν κάηκαν στο χωριό σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη Μάκιστο Ζαχάρως και πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά μπήκε στο χωριό. Σύμφωνα με το PatrisNews τα πρώτα σπίτια του χωριού τα έχουν τυλίξει καπνοί και εναέρια μέσα ρίχνουν νερό για να σώσουν τα σπίτια.

Οι φλόγες έχουν μπει στο χωριό και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μην καούν σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η φωτιά στην Μάκιστο είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού». Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να προστατευόσουν τις περιουσίες», προσθέτοντας ότι «ευτυχώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Στο σημείο βρίσκονται για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που δε φεύγουν από τα σπίτια τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η Μάκιστος, είναι το χωριό που είχε καεί στις μεγάλες φωτιές το 2007 και είχε ξαναχτιστεί με τη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Δύο ακόμα μέτωπα

Το δεύτερο μέτωπο της φωτιάς καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κακοτάρι στην βόρεια Ηλεία, ενώ το τρίτο μέτωπο είναι λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Πέρσαινα.

Και στις τρεις φωτιές επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Εικόνες από τη φωτιά στο χωριό
FOTIA1FOTIA3

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη