Μετά το φιάσκο με το Κατάρ, ψάχνουν απεγνωσμένα επενδυτές στα Τζουμέρκα

tsipras-tsakalotos-1-696x470

Αναχωρεί αύριο άρον-άρον για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κυβερνητική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα, με αντικείμενο την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της επίσκεψης η ελληνική αποστολή θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους Εμιρατινούς αξιωματούχους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ελληνική πρωτοβουλία για μια οργανωμένη προσέγγιση του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΑΕ με συγκεκριμένες επενδυτικές και εξαγωγικές προτάσεις.

Κατάρ: Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατικός επενδυτικός όμιλοςυ του Κατάρ, Al Rayyan, αναακοίνωσε χθες ότι ματαιώνει τα επενδυτικά σχέδιά του για την Ελλάδα. «Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν, με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

«Το κράτος του Κατάρ, όπως και κάθε κράτος, κατά καιρούς συμβαίνει να αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των επενδύσεων δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, πόσο μάλλον δυσφήμιση, παρά μόνο στην Ελλάδα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Καταριανών.

Στέλεχος της Al Rayyan, το οποίο επανέλαβε τη δυσαρέσκεια της εταιρείας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί συναινετική λύση, αν και υπενθύμισε ότι οι διαφορές της εταιρείας με όσους αντιδρούν στις επενδύσεις της, έχουν πάρει ήδη τη δικαστική οδό.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη