ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΣΥΚΩΤΙ & ΝΕΦΡΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ- ΣΟΚ)

αυγα

Η Ελλάδα πρόσφατα έλαβε μια ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών απαντά η Κομισιόν σε ερώτηση του Νότη Μαριά.

Μια τρομερή αποκάλυψη που βάζει φωτιά στην ελληνική οικογένεια αφού είναι άγνωστο αν έστω κάποια από αυτά έφτασαν στο τραπέζι μας.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι οι ελληνικές αρχές γνώριζαν για την εισαγωγή αυτή αλλά δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση ώστε να επιστήσει την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, την ώρα που στην Ευρώπη γίενται χαμός.

Ο ευρωβουλευτής, κ. Μαριάς αποκαλύπτει ότι τα ύποπτα δείγματα μολυσμένων αυγών είχαν ήδη ληφθεί από τις 15 Μαΐου τελικά τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν στις 7 Αυγούστου!!!

Μάλιστα οι ευθύνες επιτείνονται μια και όπως αποκαλύφθηκε από την συζήτηση τα μολυσμένα αυγά από την Ολλανδία και το Βέλγιο κυκλοφορούν ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016!!!

Επιπλέον από τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι οι Ολλανδικές Αρχές γνώριζαν για τα μολυσμένα αυγά από το Νοέμβριο του 2016 κι όμως «εποίησαν τη νήσσαν».

Πρόκειται για ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο για το οποίο έχει ευθύνη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Εθνικές Αρχές.

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα συσκεφθούν τελικά για τη λήψη μέτρων στις 26 Σεπτεμβρίου!!!

Ο Νότης Μαριάς ζήτησε να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μολυσμένα αυγά και κρέας πουλερικών έχουν εξαχθεί από Βέλγιο και Ολλανδία στην Ελλάδα για να λάβει την απάντηση μετά από δεύτερη επίμονη παρέμβασή του ότι τελικά μια ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών είχαν εξαχθεί πρόσφατα και στην Ελλάδα!!! Και όλα αυτά εν αγνοία βέβαια των Ελλήνων καταναλωτών.

Αυτό που αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές γνώριζαν για αυτή την ύποπτη παρτίδα αποδεικνύεται από την παραδοχή της Κομισιόν ότι τα μολυσμένα αυγά επιστράφηκαν στην χώρα εξαγωγής.

Πως όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποια από αυτά δεν καταναλώθηκαν ή έστω πέρασαν στα ράφια;

Για αυτό το λόγο, ο ευρωβουλευτής έχει υποβάλει ερώτηση στις ελληνικές αρχές και ζητάει να μάθει τα εξής:

1.Πότε εισήχθη στην Ελλάδα η ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών και μέσω ποιας χώρας.

2.Πόση ήταν η ποσότητα της ύποπτης παρτίδας υγρών αυγών.

3.Μπορούν οι Ελληνικές Αρχές να διαβεβαιώσουν το καταναλωτικό κοινό ότι τελικά η εν λόγω ύποπτη παρτίδα υγρών αυγών δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά;

Δείτε το βίντεο με τις παρεμβάσεις του Νότη Μαριά και την Απάντηση της Κομισιόν.

Ο συναγερμός σύμφωνα με το BBC έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ολλανδίας, Βελγίου και Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό αυγών που ήταν μολυσμένα με το εντομοκτόνο Fipronil.

Το εντομοκτόνο Fipronil είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε ζώα που το κρέας τους πρόκειται να καταναλωθεί από ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το εντομοκτόνο Fipronil χρησιμοποίησε μία ολλανδική εταιρεία σε πτηνοτροφεία της, σε Ολλανδία και Γερμανία, για να αντιμετωπίσει επιδημία κόκκινης ψείρας στα πουλερικά της.

Εκατομμύρια αυγά έχουν ανακληθεί και οι αρχές σε Γερμανία και Ολλανδία έχουν προειδοποιήσει τους καταναλωτές στις τρεις χώρες να μην καταναλώσουν αυγά με συγκεκριμένη εταιρική σήμανση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο Ανδρέας Μανέτας, αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, ξεκαθάριζε ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή της χώρας μας με αυτές τις παρτίδες, ωστόσο υπογράμμιζε ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και τόνιζε ότι υπάρχει συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη