Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑΣ! Το πλοίο της Ευρώπης στη μάχη της απορρύπανσης (ΒΙΝΤΕΟ)

AKTEA-600x275

Το σκάφος απορρύπανσης που προσέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα εργάζεται εντατικά για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας σε τμήμα του Σαρωνικού κόλπου και ειδικά στη Σαλαμίνα και στην ακτογραμμή από τον Πειραιά μέχρι και τη Γλυφάδα μετά τη βύθιση του δεξαμενόποιου Αγία Ζώνη ΙΙ.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο AKTEA OSRV (Oil Spill Response Vessel), μήκους 78,5μ και πλάτους 12,6μ.

Το AKTEA OSRV μπορεί να αποθηκεύσει στις δεξαμενές του 2450 μετρικούς τόνους πετρελαιοειδών, έχει ικανότητα άντλησης από τη θάλασσα 1000 m3/h και από τη στιγμή που θα ζητηθεί η συνδρομή του, είναι έτοιμο να πλεύσει σε λιγότερο από 24 ώρες.

Πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Polrom Oil Maritime Co με έδρα τον Πειραιά ενώ το πλοίο συμμετέχει σε αντίστοιχες επιχειρήσεις απορρύπανσης υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). Να θυμίσουμε πως το AKTEA OSRV είχε συμμετάσχει και στην επιχείρηση άντλησης καυσίμων από το Blue Star Patmos.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη