Τυχερό εσύ μικρό μου!

7579

Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων κ” Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Το τελευταίο τρίμηνο του 2005 εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία, ενώ το καλοκαίρι του 2006 βρέθηκε για λίγους μήνες στην Κωνσταντινούπολη και στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Εργάστηκε από το 2005 μέχρι και το 2008 σε Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα και Θεματική Βραδιά, αρθρογραφώντας παράλληλα στο Ποντίκι (Global). Από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι και το 2008 επιμελήθηκε και παρουσιάσε μουσική – ενημερωτική εκπομπή στον FLASH96. Από το 2009 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος τύπου και online comms του WWF Ελλάς.

Έγιναν μικρό μου οι χρυσοθήρες του αιώνα σου εκβιαστές και δικαστές. Φίμωτρα και λαμπάδες εν χορώ σε μία συγχορδία εθνικής ομερτά για τους νέους Σωτήρες του Έθνους που ουδείς δικαιούται να ψέξει ή να κρίνει. Αυτοί βλέπεις μικρό μου θα σε βγάλουν από τον βούρκο που σε οδήγησε –μην το ξεχνάς– η δική σου ευθύνη. Εσύ φταις για όλα μικρό μου και για αυτό παρακαλείσαι να ταυτιστείς ή έστω να το βουλώσεις απέναντι στα κυανιούχα ροφήματα, τις μαυροντυμένες ακτές, τα χτισμένα δάση και τους πέντε αστέρων επίγειους παραδείσους. Αυτοί θα φέρουν το αύριο μικρό μου κι εσύ έμεινες στο χθες. Βούλωνε το τώρα!

Ανθρωποφύλακες σε διατεταγμένη υπηρεσία. Για να προστατέψουν εσένα μικρό μου, απέναντι στους τρομοκράτες της διπλανής πόρτας. Αυτούς που τόλμησαν να ερωτευτούν και να πιστέψουν σε έναν άλλον κόσμο. Δεν υπάρχει μικρό μου άλλος κόσμος. Μια είναι η αποδεκτή πραγματικότητα και σφυρηλατείται από τους σοφούς και δυνατούς αυτού του σύμπαντος. Πως τόλμησες μικρό μου να ψελλίσεις πως σου ήρθανε στενά τα ρούχα που σου φόρεσαν; Πως τόλμησες να κοιτάξεις πιο πέρα από την οθόνη; Θα πληρώσεις για αυτό μικρό μου. Θα φτύσεις το DNA της μάνας σου πάνω στα έδρανα του δικαστηρίου και πίσω από σιδερένιους φράκτες.

ΑΤΜ, ELA, IMF… Με τρία γράμματα και κεφαλαία, οι νέοι σου Θεοί και Αφεντάδες. Να προσκυνάς πειθήνια μικρό μου. Να πηγαίνεις με το ρεύμα κι όλα θα πάνε καλά. Σου το έμαθαν απ’ το σχολείο: μονάχα με τον φόβο πας μπροστά σε τούτη τη ζωή. Θα φροντίσουν για σένα μικρό μου. Θα σε απαλλάξουν από το βάρος των ονείρων, βγάζοντάς τα σε πλειστηριασμό, θα ξεπλύνουν το κόκκινο του αίματος της καρδιάς σου με «κόκκινα δάνεια». Θα σε ανασυγκροτήσουν σε μία παραγωγική μονάδα, με αξεπέραστες δυνατότητες. Τυχερό εσύ μικρό μου! Ποιος άλλος κατάφερε στην ιστορία να ξεπερνά τις 16 ώρες παραγωγής ημερησίως. Μονάχα εσύ! Για την τιμή των όπλων και των σαπιοκάραβων, θα γίνεις το πιο ανταγωνιστικό πλάσμα που περπάτησε επί γης, θα αρκείσαι στα ελάχιστα και θα είσαι απαλλαγμένος από βαρίδια του παρελθόντος που μας έφεραν στο σήμερα να ασθμαίνουμε, όπως η αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον κόσμο που χτίζουνε για σένα μικρό μου δεν χωράνε παρίες και αδύναμοι. Εσύ φρόντισε μονάχα να βρίσκεσαι ένα σκαλοπάτι πάνω από δαύτους κι όλα θα πάνε καλά. Δεν θα τους βλέπεις. Θα τους φροντίζει το σύστημα κι εσύ θα συνεχίζεις απρόσκοπτα τη διασκεδαστική μέχρι θανάτου επιβίωσή σου. Για σένα συμφωνήσανε μικρό μου να στοιβαχτούν τρία εκατομμύρια ψυχές στην αυλή του γείτονα και όχι τη δική σου. Για σένα μικρό μου, για να μην τους συναντάς στα εμπορικά κέντρα της πάντα ανικανοποίητης επιθυμίας σου, έπνιξαν τους εισβολείς στα αλμυρά νερά. Λίγα μέτρα κάτω από το πετρέλαιο που συνεχίζει να κινεί τους τροχούς του παγκόσμιου κάρου. Εσύ θα παραμένεις καθαρό μικρό μου. Καθαγιασμένο από πανίσχυρες ντομάτες που δεν σηκώνουν ζιζάνιο στα μεταλλαγμένα κύτταρά τους. Εσύ μικρό μου θα ανήκεις σε ζώνες ελεύθερου εμπορίου και τα πάνσοφα αγοραία χέρια θα σου δείχνουν τον δρόμο.

Κανένα σταυροδρόμι, κανένα μονοπάτι, κανένα δίλημμα. Τυχερό εσύ μικρό μου! Ένας μονάχα δρόμος –με υψηλά διόδια– για να μην σε ενοχλεί η πλέμπα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°