Ωχ! Η Σάσα ξαναχτύπησε! Ενας άνδρας στα πατώματα!

sasa5amed-1024x684

Ωχ! Η Σάσα ξαναχτύπησε!

Μετά την οικογένεια Τραγάκη χτύπησε στο ψαχνό μία ακόμη οικογένεια πολιτικών δεινοσαύρων: Tην οικογένεια Βαρβιτσιώτη και πιο συγκεκριμένα τον Μιλτιάδη, τον Κομποσκινάτο, τον Μοκασινάτο (σχετικές φωτό του Ηλία Κουτολογένη).

Ο Μιλτιάδης περιγράφει στην Σάσα πως ξύπνησε δύο διαφορετικά πρωινά, πήγε στου Καίσαρη και αγόρασε δύο δαχτυλίδια για να κάνει πρόταση γάμου σε δύο κορίτσια που ήταν οι σύντροφοί του σε δύο διαφορετικές φάσεις της ζωής του.

Τι σπαρταριστό συνέβη όμως ξαφνικά;

Τι δεν είχε υπολογίσει σωστά ο Μιλτιάδης.

Κι αν δεν το είχε υπολογίσει σωστά την πρώτη φορά γιατί δεν φρόντισε να διορθώσει το λάθος του την δεύτερη; Καθότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Και κανείς στον πλανήτη δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την σοφία και την γνώση του Μιλτιάδη στις γυναίκες. Κι επειδή η γυναικεία φύση είναι άβυσσος γιατί δεν ζήτησε την βοήθεια του Αρη Σπηλιωτόπουλου που είναι της γενιάς του και γνωρίζει σε βάθος τις γυναίκες.

Πως τα δαχτυλίδια έγιναν δίκοπα μαχαίρια;

Αρκούσε μια ερώτηση της (πανέξυπνης) Σάσας για να προκύψει το εξής θαυμαστό αποτέλεσμα:

.Εχεις φτάσει ποτέ να κάνεις πρόταση γάμου;

-Εχω φτάσει δύο φορές. Τη μια φορά μάλιστα ήμουν σχεδόν με το δαχτυλίδι στο χέρι. Ηταν να φύγουμε μαζί για το Σαββατοκύριακο και ήθελα να της κάνω πρόταση γάμου. Δυστυχώς, με χώρισε την προηγουμένη. Είχα στενοχωρηθεί τότε, ήμουν στα πατώματα. Αλλά περνάει ο καιρός και βοηθάει, επουλώνει τις πληγές και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ήρεμος για το παρελθόν σου. Αν δεν «τσαλακωθείς» από τη ζωή, δεν ωριμάζεις εύκολα…

Κρίμα που ο Μιλτιάδης περιγράφει μόνο την μία επιτυχημένη προσπάθεια να τσαλακωθεί και όχι και την δεύτερη. Εντύπωση προκαλεί σ΄αυτό το σημείο το γεγονός ότι η Σάσα δεν ρώτησε ποιά ήταν τα δύο κορίτσια που κατάφεραν να τσαλακώσουν τον Μιλτιάδη αρνούμενες να μοιραστούν την ζωή τους μαζί τους. Αντιλαμβάνεστε πως εάν τριτώσει το κακό οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές στη ζωή του Μιλτιάδη. Πόσες φορές να τσαλακωθεί και να πέσει στα πατώματα; Δεν μπορεί να είναι μόνιμα πεσμένος στα πατώματα καθότι έχει και κοινοβουλευτικό έργο να φέρει σε πέρας…

(Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Μιλτιάδη στην μοναδική Σάσα Σταμάτη για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Συναντήσαμε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο «310 Street food bar», στη Λεωφόρο Κηφισίας, και μας μίλησε για όλους και για όλα. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην προσωπική του ζωή, ενώ υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχει δίκιο σε ένα πράγμα: ότι δεν θα ήθελε -και πολύ σωστά- να κάνουμε προκλητική ζωή οι βουλευτές του. Δεν νομίζω ότι ανήκω σε αυτούς». Ο ίδιος απάντησε στο αν είναι «party animal», γιατί του αρέσουν τα extreme sports και ανέφερε ποιο θεωρεί ότι ήταν το μεγαλύτερο ψέμα του Αλ. Τσίπρα.

Σάσα: Σε βλέπω ανανεωμένο…

(Πράγματι Σάσα, εμφανής η ανανέωση του Μιλτιάδη…)

Εκανα διακοπές έπειτα από πάρα πολύ καιρό. Σχεδόν δέκα χρόνια είχα να κάνω διακοπές τόσες μέρες μαζεμένες. Εκανα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Μεταξύ άλλων, βρέθηκα τον 15Αύγουστο στην Ιμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Εκεί όπου η καρδιά της Ελλάδας χτυπά δυνατά. Πήγα στη Σαμοθράκη και στην Πάρο, όπου έκανα και μαθήματα kite surfing, ενώ πήγα και στην Κίμωλο και την Πολύαιγο. Πήγα σε πολλά και διαφορετικά μέρη και ανανεώθηκα πάρα πολύ.

sasamed-734x1024

Αρα κάνεις και extreme sports; Είναι κάτι νέο στη ζωή σου;

Ναι, δεν είχα κάνει ποτέ άθλημα με σανίδα, windsurfing, skateboard, snowboard, και αποφάσισα να κάνω kite surfing. Πάλεψα, ήπια λίγο νερό παραπάνω, αλλά στο τέλος τα κατάφερα.

Ολους μάς κυνηγάει μια φήμη. Εσένα ότι είσαι party animal. Σε ενοχλεί;

Αν σου πω ότι φέτος το καλοκαίρι δεν βγήκα και δεν κοιμήθηκα μετά τη μία κανένα βράδυ; Κοιμόμουν νωρίς, ξύπναγα νωρίς και έκανα άλλα πράγματα, πολύ διαφορετικά και πολύ ωραία. Μπορεί να έχω ξενυχτήσει πολλές φορές, όπως ο καθένας μας. Μπορεί και να ξαναξενυχτήσω. Αλλά δεν είναι αυτή η ζωή μου.

Κατά καιρούς τα media ασχολούνται με τη ζωή σου. Γράφουν μεταξύ άλλων: Ο Μιλτιάδης πάει στην Καραϊβική, ο Μιλτιάδης έχει πολλές γκόμενες, ο Μιλτιάδης πάει στα μπουζούκια. Τελικά, τι συμβαίνει;

Εγώ έχω αποφασίσει να ζω τη ζωή μου ανοιχτά. Εχω επιλέξει να είμαι αυθεντικός. Να μην κρύβομαι. Να μην προσποιούμαι. Οπως πολιτεύομαι ανοιχτά, έτσι έχω και τη ζωή μου ανοιχτά. Αυτό, αναπόφευκτα, έχει και ένα ρίσκο: το ότι κάποιοι επιλέγουν να φωτίζουν μόνο ορισμένες πτυχές. Νομίζω, τελικά, ότι και οι φίλοι μου αλλά και οι άνθρωποι που με έχουν υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή δεν είναι η ζωή μου. Δεν βρίσκομαι στην πολιτική γιατί το αποφάσισα εγώ, αλλά γιατί το αποφασίζουν κάποιοι άλλοι, ύστερα από τόσα χρόνια στο Κοινοβούλιο. Το ότι βρέθηκα σε δύο κυβερνήσεις δεν το αποφάσισα εγώ, το αποφάσισαν κάποιοι άλλοι. Αρα αυτό σημαίνει ότι και στη δουλειά μου κάνω τα πράγματα με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει. Το ότι με εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος να οργανώσω το πρώτο συνέδριο μόλις ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος μέσα σε 40 ημέρες και -κατά κοινή ομολογία- το ότι υπήρξε το μαζικότερο και αρτιότερα οργανωμένο συνέδριο στην ιστορία της Ν.Δ. επίσης κάτι λέει.

Εχει ακουστεί ότι ο Κυριάκος σού «έβαλε χέρι» και σου είπε: «Μιλτιάδη, κόψε τα νυχτοπερπατήματα».

Ούτε ο Κυριάκος ούτε κανένας άλλος είναι αρμόδιος για να μπαίνει στα θέματα της προσωπικής μου ζωής. Βεβαίως, ο Κυριάκος έχει δίκιο σε ένα πράγμα, ότι δεν θα ήθελε -και πολύ σωστά- να κάνουμε προκλητική ζωή οι βουλευτές του. Δεν νομίζω ότι ανήκω σε αυτούς, οπότε η επισήμανση αυτή δεν με αφορά.

Γράφτηκε κάτι που σε στενοχώρησε πολύ;

Πολλές φορές έχουν γραφτεί πράγματα που με έχουν στενοχωρήσει. Και που με έχουν αδικήσει. Κάποτε με επηρέαζαν. Τώρα δεν με επηρεάζουν. Είμαι σίγουρος για τις επιλογές που κάνω. Κάθε φορά που γράφεται κάτι για σχέση μου, επειδή είναι πανομοιότυπο το ρεπορτάζ, ξέρω από κάτω τι θα γράφει. Θα σου πω το εξής: κάθε φορά που γράφτηκε κάτι για μια σχέση μου, αυτή τελείωσε με τη δημοσίευση του άρθρου.

Γιατί;

Γιατί πάντα προκαλεί μια ένταση όλο αυτό το πράγμα και συνήθως είμαι με ανθρώπους που δεν τους αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν αρέσει και σε μένα αυτό, όμως. Με καταπιέζει το να είναι εκτεθειμένη η προσωπική μου ζωή σε αυτόν τον βαθμό. Αυτό προκαλεί μια ένταση, η οποία καταλήγει σε λήξη.

Σου έχουν χρεώσει μόνιμα τη Χριστίνα Παππά;

Με τη Χριστίνα είμαστε πολύ καλοί φίλοι, χρόνια τώρα.

Αυτή την περίοδο έχεις κάποια σχέση;

Είμαι σε μια σχέση εδώ και κάποιους μήνες και μπορώ να σου πω ότι περνάω πάρα πολύ όμορφα.

Θέλεις να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια;

Αυτά είναι πράγματα που τα αισθάνεσαι και τα αισθάνεσαι με τη σύντροφό σου. Θα σου έλεγα ότι ο γάμος για μένα έρχεται τη στιγμή που αισθάνεσαι ότι με τη σύντροφό σου θέλεις να κάνεις παιδιά. Σημασία έχει να κάνεις ένα βήμα όταν το νιώθεις και όχι, απλά, επειδή «έτσι πρέπει».

-Εχεις πάρει, βλέπω, κιλά, έκανες κοιλίτσα.

(Eίναι από το πολύ kite surfing, Σάσα μου…)

Δυστυχώς, ναι. Θα το παλέψω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει φύγει.

Τι μουσική ακούς;

Τα πάντα. Από ελληνικά μέχρι όπερα(!!!). Μου αρέσει πιο πολύ η ροκ μουσική. Είμαι θιασώτης των Dire Straits, ροκ της δικιάς μου γενιάς.

Εχεις φτάσει ποτέ να κάνεις πρόταση γάμου;

Εχω φτάσει δύο φορές. Τη μια φορά μάλιστα ήμουν σχεδόν με το δαχτυλίδι στο χέρι. Ηταν να φύγουμε μαζί για το Σαββατοκύριακο και ήθελα να της κάνω πρόταση γάμου. Δυστυχώς, με χώρισε την προηγουμένη. Είχα στενοχωρηθεί τότε, ήμουν στα πατώματα. Αλλά περνάει ο καιρός και βοηθάει, επουλώνει τις πληγές και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ήρεμος για το παρελθόν σου. Αν δεν «τσαλακωθείς» από τη ζωή, δεν ωριμάζεις εύκολα.

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει η ιδανική γυναίκα, όπως δεν νομίζω ότι υπάρχει και ο ιδανικός άνδρας. Υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος που σου δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα την κατάλληλη στιγμή.

Πριν από δύο περίπου χρόνια έχασες τη μητέρα σου. Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από εκείνη;

Είχαμε μια πολύ ζεστή σχέση. Η μητέρα μου ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, βασικός πυλώνας της επιτυχίας του πατέρα μου. Η ζεστασιά της, το χαμόγελό της, οι συμβουλές της μου λείπουν. Το να της μεταφέρεις κάθε μέρα ένα στοιχείο που κάνεις -όπως τώρα στις διακοπές μου, που έκανα διάφορα ωραία πράγματα- μου λείπει. Η μητέρα μου έφυγε νωρίς. Αλλά έδειξε σε όλους μας ένα παράδειγμα του πώς να παλεύεις δύσκολες καταστάσεις με πολύ θάρρος. Ορθια και με αξιοπρέπεια. Χωρίς να φοβηθείς καμία στιγμή το τι πρόκειται να έρθει.

Ο πατέρας σου είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς. Τι απαντάς σε εκείνους που λένε ότι τα παιδιά των πολιτικών δεν έχουν καμία θέση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό;

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης υπηρέτησε την ελληνική Βουλή σχεδόν μισό αιώνα. Πάντοτε ήταν πρώτος στις εκλογές και με σημαντική πολιτική διαδρομή και υπηρεσία στην πατρίδα. Ακόμα και τώρα, ο λόγος του μετράει όταν επιλέγει να παρεμβαίνει δημόσια. Η διαδρομή μου δεν είναι ταυτόσημη με αυτή του πατέρα μου. Σαφέστατα είναι ένα στήριγμά μου, τον ακούω και του μεταφέρω τις αγωνίες μου και πολλές φορές με προστατεύει και από κακοτοπιές. Ομως στην πολιτική -σε αντίθεση με άλλα πράγματα- δεν κληρονομείς τίποτα, παρά μόνο τις αρχές, τις αξίες και το όνομα. Εγώ είμαι τυχερός να έχω κληρονομήσει ένα πολύ καλό όνομα. Από εκεί και πέρα, παλεύεις καθημερινά και προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο που σε ψηφίζει ότι είσαι αντάξιος της εμπιστοσύνης του. Γιατί σε επιλέγει ο κόσμος και μόνο. Αυτή είναι η διαφορά. Στην πολιτική δεν διορίζεσαι, αξιολογείσαι. Και για εμένα είναι τιμητικό να με έχουν επιλέξει συμπολίτες μου αρκετές φορές μέχρι σήμερα για να βρίσκομαι στα έδρανα.

Οταν έχασες τον Δήμο Γλυφάδας, στενοχωρήθηκες;

Αυτή ήταν μια καταπληκτική εκλογική μάχη, διότι χάσαμε τότε για 16 ψήφους. Οταν πολιτεύτηκα στον Δήμο της Γλυφάδας, όλοι μού έλεγαν «Μην το κάνεις», σαν μια κίνηση υψηλού ρίσκου, αλλά εγώ ήθελα να αλλάξω τα πράγματα. Θεωρούσα ότι υπήρχε ένα πεδίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναδειχθείς και να δείξεις πράγματα που μπορείς να κάνεις. Οταν έχασα τον δήμο, ήμουν εγκλωβισμένος σε πολλά αδιέξοδα. Και τελικά ήρθε η συγκυρία έτσι ώστε να αισθανθώ δικαίωση από τους συμπολίτες μου στη Γλυφάδα, διότι αυτοί ήρθαν και με ψήφισαν με συντριπτικά νούμερα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τότε έμαθα τι σημαίνει πολιτική μάχη σπίτι με σπίτι, δρόμο με δρόμο.

Βαρουφάκης και Καμμένος. Πιστεύεις ότι θα είναι μοιραίοι για την κυβέρνηση;

Ο Βαρουφάκης υπήρξε μοιραίος για τον τόπο. Εύχομαι να μην είναι και ο Πάνος Καμμένος, γιατί η θέση που κατέχει σημαίνει ότι, αν αποβεί μοιραίος όπως ο Βαρουφάκης, τότε οι εθνικές απώλειες θα είναι απεριόριστες. Ο Βαρουφάκης, παρότι υπήρξε μοιραίος για τον τόπο, δεν υπήρξε μοιραίος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, περάσαμε πολύ ελαφριά πολιτικά το κόστος του 2015. Το γεγονός ότι ξεπουλήθηκε όλη η εθνική περιουσία, ότι ξεπουλήθηκε όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ότι μπήκαμε σε ένα Μνημόνιο τόσο μεγάλου ύψους και τόσο αχρείαστο, που τελικά μας οδηγεί σε μια διαρκή εξάρτηση από το Μνημόνιο, είναι ένα κόστος που θα πληρώνουμε για πολλές γενιές. Τώρα, ο Πάνος Καμμένος με όλα αυτά τα οποία έχει κάνει, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την υπόθεση Γιαννουσάκη, νομίζω ότι αποτελεί μια πολύ σκοτεινή σελίδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι πρέπει αυτή η έρευνα, ανεξαρτήτως του αν θα γίνει από τη Βουλή ή από τις εισαγγελικές Αρχές, να φτάσει σε βάθος.

Εχεις υπάρξει υπουργός Ναυτιλίας. Γίνονται πολλές κουβέντες για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ναυτιλία στη χώρα. Εσένα ποια είναι η άποψή σου;

Το ένα είναι να αναπτύξεις τη στρατηγική θέση της χώρας. Εχουμε λιμάνια και υποδομές, πρέπει να έχουμε διεθνείς συνεργασίες. Το δεύτερο είναι να αξιοποιήσεις αυτό το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχεις και αυτό είναι να δημιουργήσεις ακόμα πιο ελκυστικό πλαίσιο για τη λειτουργία ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα. Και εκεί πέρα υπήρχε πάντα μια διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ήθελε να βάλει φόρους, ακόμα δεν έχει καταλήξει αυτή η διαμάχη. Δυστυχώς, δεν την έχει βάλει ο πρωθυπουργός στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων των δικών του. Αντιθέτως, πήγαινε και έλεγε στον Σόιμπλε: «Μην ανησυχείτε, θα έρθω εγώ και θα μεριμνήσω για τους εφοπλιστές». Μα το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι αφορολόγητο παγκοσμίως, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να αναπτύξουμε τη ναυτική εκπαίδευση. Δεν μπορούν, για παράδειγμα, να πηγαίνουν τα παιδιά μας στη ναυτική σχολή της Βουλγαρίας ή της Κύπρου και να μην έχουμε ιδιωτικές ναυτικές σχολές στην Ελλάδα. Το τρίτο βασικό είναι το θέμα του θαλάσσιου τουρισμού. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για την αλλαγή του νόμου για το yachting και νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο παγκόσμιος παράγοντας προσέλκυσης σκαφών αναψυχής. Δεν μπορεί η Κροατία να έχει 10.000 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και εμείς να έχουμε κοντά στις 6.000. Και δεν μπορούν κάποιοι ανεύθυνα να κατηγορούν τους σκαφάτους και να ποινικοποιούν την επιχειρηματικότητα. Τα σκάφη αναψυχής είναι για την Ελλάδα πλούτος και εισερχόμενο συνάλλαγμα. Είναι ανάπτυξη. Είναι θέσεις εργασίας.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας;

Το ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα κάθε φορά που αναπνέει. Εγραψε άρθρο για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν απάντησε στο ερώτημα αν ήταν ή δεν ήταν ψεύτης ο Ανδρέας. Είπε όλα τα άλλα. Αλλά με εντυπωσίασε ότι το 2017 επιστρέφει στο πρότυπο της δεκαετίας του ’80. Τριάντα χρόνια μετά, πάμε στο παλιό πρότυπο. Να δούμε τι έκανε ο Ανδρέας το 1980, για να πορευτούμε για το 2030. Αυτό είναι λάθος. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τουλάχιστον -πέρα από την προσωπική αλλά και την πολιτική άποψη που έχω για την κληρονομιά του- εξελισσόταν, δεν ήταν ο ίδιος Παπανδρέου όταν ξεκίνησε και ο ίδιος όταν κατέληξε. Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά τη δεκαετία του ’80, αλλά τουλάχιστον το αντελήφθη. Ο Αλέξης Τσίπρας ποιο λάθος έχει αντιληφθεί ότι έχει κάνει; Και ποια είναι η εξέλιξη; Το να καπηλευτεί τον χώρο της Κεντροαριστεράς; Μα όλος αυτός ο χώρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται ότι δεν δίνει εναλλακτική πρόταση.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη