H Δικαιοσύνη διέσωσε το θρυλικό Cine Manto της Μυκόνου

cinemanto-03-2_orig-1024x531

Και όμως η δικαιοσύνη ήταν και “τυφλή” και “κουφή” σε όλους εκείνους που επιθυμούσαν να κλείσουν τον κινηματογράφο της Μυκόνου.

Εκείνους που βάλθηκαν να “αξιοποιήσουν” τον κήπο του Μελετόπουλου, (τον ενάμιση στρέμμα -κατάφυτο από δέντρα- κήπο, στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου) και να τον κάνουν gourmet εστιατόριο, prive bar, ή ότι άλλο μπορούν να επινοήσουν!!!
cine644_1_orig-1024x574cine-9744_orig-1024x575cine1386a_orig-1024x768
Με απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου ο κινηματογράφος θα παραμένει ως έχει και θα συνεχίσει να είναι ένας χώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας για όλα τα παιδιά της Μυκόνου, τους γονείς τους και όλους τους γνήσιους φίλους του νησιού. Το δικαστήριο δεν επέτρεψε να χαθεί και αυτή η αυθεντική μυκονιάτικη γωνία που προσφέρει εδώ και δεκαετίες την μοναδική μυκονιάτικη φιλοξενία μακριά από υπέρμετρους κερδοσκοπικούς στόχους και ασέβεια προς την κουλτούρα και την παράδοση του νησιού.

Οι επίδοξοι εραστές του χώρου που βρίσκεται ο κινηματογράφος σκόνταψαν στην οξυδέρκεια και ακεραιότητα των δικαστών της Σύρου και έτσι δεν θα τους επιτραπεί η κατασπάραξη της μοναδικής πράσινης όασης στη Χώρα της Μυκόνου. Είναι μια μοναδική “όαση” που οι γονείς νιώθουν ασφάλεια ότι τα παιδιά τους διασκεδάζουν χωρίς να εκτίθενται στους κινδύνους του νεόπλουτου παρασιτισμού που ευδοκιμεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και είναι και μια φιλόξενη “φωλιά” για όλες τις πολιτισμικές ανησυχίες των Μυκονιατών που βλέπουν με τα χρόνια οι παραδόσεις τους να εξαγοράζονται με πετροδολάρια αμφισβητούμενης προέλευσης.

Αυτή η απόφαση του δικαστηρίου της Σύρου περνά και ένα γενικότερο μήνυμα στα αρπακτικά. Η δικαιοσύνη γνωρίζει, μελετά, παρακολουθεί και στο τέλος ανεπηρέαστα αποφασίζει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη