Αιμορραγία: Μπορείτε να την σταματήσετε με αυτό το… μπαχαρικό

wpid-540008_246ed16e11-9718c8f7b85e4387-1155862268.jpg

Όταν παθαίνουμε ένα κόψιμο ή γδάρσιμο σε κάποιο σημείο σώματός μας το καλύπτουμε με κάποια γάζα, ή με τραυμαπλάστ. Πολλές φορές όμως, το κόψιμο είναι λίγο πιο βαθύ και η αιμορραγία δεν σταματάει τόσο απλά. Σε αυτή την περίπτωση, και τουλάχιστον μέχρι να σας δει ένας γιατρός -εφόσον είναι αναγκαίο- υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε την αιμορραγία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό… μπαχαρικό που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας. Αυτό είναι η γλυκιά πάπρικα! Κανονικά, για γρήγορη επούλωση της πληγής θα πρέπει να εφαρμόσετε έναν πηκτικό παράγοντα. Η θεραπευτική σκόνη αργίλου είναι ο καλύτερος παράγοντας πήξεως, αλλά σχεδόν κανείς δεν τον έχει σπίτι του. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη πάπρικας, αρκεί να μην είναι καυτερή! Η αιμορραγία από τα βαθιά κοψίματα μπορεί έτσι να σταματήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε γλυκιά πάπρικα στην πληγή και να την πιέσετε με ένα καθαρό χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. (Αν έχετε στο σπίτι σκόνη αργίλου, εφαρμόστε την με τον ίδιο τρόπο).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






Πηγή

Υποβολή απάντησης