Οι οδηγίες δόθηκαν: ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πειράζει τους μετανάστες!

b16606baeb514cb0eddc7d890327d1be_L

Απαγορεύεται η αστυνομία με έμφαση τους…μετανάστες και τους Ρομά; 

Τις δημοκρατικές και τις κοινές αξιακές αρχές δικαίου, κάλεσε την Ελληνική Αστυνομία να υπερασπίζεται όταν προσεγγίζει το ρατσιστικό έγκλημα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην εκδήλωση της ΕΛΑΣ για την 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Αστυνομίας», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Η βία κατά των μεταναστών, ο ανελέητος ξυλοδαρμός ανυπεράσπιστων ανθρώπων επειδή είναι αλλοδαποί, Ρομά ή απλώς διαφορετικοί, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από τα αστυνομικά όργανα», τόνισε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι ο στόχος της Προστασίας του Πολίτη, ξεκινά από τη ζωή του και την περιουσία του και φτάνει στα δικαιώματά του και ότι πρόκειται για στόχο που δεν μπορεί να κατατμηθεί.

Ο υπουργός σημείωσε, ότι παρά το σύνθετο πλαίσιο στο οποίο δρα η Αστυνομία, δεν μπορεί παρά να προσπαθεί «να ευθυγραμμίζεται με το γενικότερο επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης, πάντοτε εντός των ορίων των δημοκρατικών αρχών».

Αναμφισβήτητα, πρόσθεσε, όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση της δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας από την επικρατούσα κοινωνική αντίληψη, τόσο πιο αδύναμος είναι ο δεσμός της με την κοινωνία. Γεγονός το οποίο αποτελεί και πρόβλημα για την ίδια, καθώς γίνεται «αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Οι απλοί Έλληνες πολίτες -ιδιαίτερα όσοι αντιδρούν- ωστόσο θα βρίσκονται πάντα στο περιθώριο, δίχως καμία πραγματική προστασία από το κράτος.

Τα παραδείγματα καθημερινά πολλά, η πικρή αλήθεια ωστόσο μόνο μία.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°