Στον “αέρα” η υποδόση – Εμμένει το Κράτος στο “Δεν Πληρώνω”

wpid-xreos-xrimata-696x378-1155862268.jpg

Μόνο 152,2 εκατομμύρια ευρώ, επί συνόλου 6 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλών πλήρωσε το κράτος, προς προμηθευτές, εταιρείες, συμβασιούχους, φορολογούμενους και συνταξιούχους.

Τον Ιούλιο, όταν άρχισε η ροή από τα 800 εκατομμύρια ευρώ της 1ης υποδόσης που εκταμίευσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), το κράτος είχε πληρώσει 142,6 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, ο κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος και τα στοιχεία που θα συλλεχθούν τις επόμενες ημέρες για να σταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προκειμένου να μην χαθεί η διαθεσιμότητα της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή του 150% της πρώτης. Δηλαδή, το «ευρύ» κράτος θα πρέπει να επιτύχει την κατά 1,2 δισ. ευρώ καθαρή μείωση των οφειλών προς ιδιώτες σε σχέση με τα επίπεδα του Απριλίου.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης (των οποίων οι οφειλές φτάνουν στα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ), πληρώθηκαν 94,5 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο και 83.7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. Το πιο μεγάλο μέρος των πληρωμών ήταν από Ταμεία και ΔΕΚΟ. Τα νοσοκομεία πλήρωσαν μόλις 2 εκατ. ευρώ.

Από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων αξίας 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκαν 3.3 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο και 10,4 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. Ωστόσο, από την ΑΑΔΕ ανακοινώθηκε μαζική πληρωμή εκκρεμών επιστροφών τον Σεπτέμβριο που δεν έχει ακόμη προσμετρηθεί στους επίσημους πίνακες και ενδεχομένως να αλλάξει δραστικά την εικόνα.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης (σ.σ. το υπουργείο Οικονομικών δεν αναφέρει την αξία τους στην ανακοίνωση) πληρώθηκαν 54.4 εκατομμύρια τον Αύγουστο και 48.5 εκατ. τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε μία απόπειρα για την εκκαθάριση συντάξεων.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






Πηγή

Υποβολή απάντησης