«Ο Τραμπ κι ο… τραμπαρίφας»

o-tsipras-sunantise-ton-tramp-sti-sunodo-tou-nato-eikones_4.w_l-696x412

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας περνά την πόρτα του Λευκού Οίκου, μετά της Περιστέρας του αλλά δεν θα έχει την τύχη να δει την Μελάνια. Δεν πειράζει, μια άλλη φορά θα κάνουμε συγκρίσεις των… δύο Πρώτων Κυριών.

Θα δει όμως, ο πρωθυπουργός μας τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτόν που του είχε μεγάλη εκτίμηση πριν τις αμερικανικές εκλογές όταν έλεγε «να μη μας βρει κι αυτό το κακό».

Αλλά δεν πειράζει. Είναι γνωστό ότι ο Τσίπρας είναι…φούιτ, και για όσους δεν ξέρουν τη λέξη σημαίνει ότι… έχει πάθει λάστιχο. Με σκασμένο λάστιχο το ποδήλατο δεν προχωρά και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός πάει Ουάσιγκτον να το φουσκώσει.


Είναι γνωστό επίσης ότι είναι ανεμοδούρας, δηλαδή πάει όπου φυσάει ο άνεμος. Και με το διάβολο θα συμμαχούσε αρκεί –όχι να βοηθούσε την πατρίδα του- να παραμείνει στην εξουσία.

Έτσι, η σημερινή φωτογραφία δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα επικοινωνιακά για να κερδίσει πόντους ο αποτυχημένος πρωθυπουργός μας. Θα μπορούσε πάντως να έχει μια λεζάντα που θα έλεγε «Ο Τραμπ κι ο… τραμπαρίφας» και θα ταίριαζε γάντι στον δικό μας. Για όποιον δεν γνωρίζει «τραμπαρίφας» είναι αυτός που ξέρει να ελίσσεται κι ο Τσίπρας ξέρει καλά από αυτά.

Όμως, έχουμε μια απορία. Όλοι οι αριστεροί που ψήφισαν τον Τσίπρα, τον ηγέτη της σύγχρονης αριστεράς, πώς αισθάνονται σήμερα;

Αυτοί δεν ήταν που φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»; Και μαζί και ο Τσίπρας ασφαλώς, αγκαζέ με τον Καρανίκα, τον κομμουνιστή Κατρούγκαλο, τον μέγιστο Βαρουφάκη και όλη την κουστωδία των Εξαρχείων.

Πώς λοιπόν ο… φονέας των Αμερικανών πάει ικετεύοντας να ζητήσει λεφτά από τον Τραμπ;

Και καλά, να ζητήσει επενδύσεις δικαίωμά του και υποχρέωσή του. Αλλά τι θα πάρει; Διότι όλοι λένε ότι αντί να πάρει θα δώσει. Λέγεται ότι θα δώσει τη βάση της Σούδας, θα δεσμευτεί και για τον εκσυγχρονισμό των F– 16 αλλά και για κάτι άλλο σημαντικό. Ακούγεται ότι η Ουάσιγκτον θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, drones νέας γενιάς, υπερσύγχρονα και υπερόπλα.

Ο Τσίπρας θα πάει στον Λευκό Οίκο και σίγουρα θα φύγει με άδεια χέρια και άδειες τσέπες. Διότι ακόμη και Αμερικανοί επενδυτές να εμφανιστούν θα τους πει ο Καρανίκας «στα τσακίδια» και θα εξαφανιστούν.

Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός του αριστερού μπουλουκιού, ο αντισυστημικός που έχει γίνει πιο συστημικός από τον καθένα, ο άνθρωπος που αν είχε κάποτε αξίες και ιδεολογία τα ξεπούλησε για μια καρέκλα, αυτός λοιπόν ζει τον μύθο του. Και θα συνεχίσει να τον ζει όσο πάει. Κι αυτός και η… υπέρλαμπρη Περιστέρα όπως μας ενημέρωσαν οι πηγές από το Μαξίμου. Δεν είναι και λίγο να βγάζεις το ταγάρι και να βάζεις το φόρεμα περπατώντας στον Λευκό Οίκο. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°