5 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα για να μην αρρωστήσεις το χειμώνα

wpid-720_540999_423faae070-ae9cb0502489209c-1782115572.jpg

Το φθινόπωρο οι συχνές εναλλαγές του καιρού αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθουμε συνάχι και να κολλήσουμε ιώσεις.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; Εκτός από το να ντύνεσαι καλά, τα παρακάτω 5 tips είναι βέβαιο ότι θα δυναμώσουν τον οργανισμό σου και θα τον προφυλάξουν από το κρυολόγημα.


1) Φάε ποιοτικά

Βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στα γεύματά σου, πιες χυμούς και smoothies, φάε ψάρι και κυρίως ελάττωσε την επεξεργασμένη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου και θα τον γεμίσεις με βιταμίνες.

2) Βάλε τα προβιοτικά στη διατροφή σου

Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί που ενισχύουν την υγεία του γαστρεντερικού και ανοσοποιητικού μας συστήματος.Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν μέχρι και 40% τις πιθανότητες να κολλήσουμε ιώση ή να πάθουμε κάποια λοίμωξη στο γαστρεντερικό μας σύστημα. Βρίσκονται στο γιαούρτι, στο κεφίρ, στο αριάνι.

3) Φάε φαγητά πλούσια σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών καθώς βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Αρκετοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν επίσης ότι ενισχύει την απορρόφηση και άλλων σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως το κάλιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο. Όταν έχουμε απόθεμα βιταμίνης D μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις ιώσεις που παραμονεύουν όταν χειμωνιάζει.

4) Κοιμήσου καλά

Ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του οργανισμού σου καθώς τότε ξεκουράζεται και «επιδιορθώνει» τις όποιες μικροφθορές έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά και να πέφτεις πάντα την ίδια ώρα στο κρεβάτι για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

5) Πιες νερό

Η ενυδάτωση είναι σημαντική όλο τον χρόνο, ειδικά όμως το χειμώνα ακόμα περισσότερο, καθώς έτσι βοηθάει τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες αφού πλέον δεν ιδρώνεις το ίδιο όπως το καλοκαίρι.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή

Υποβολή απάντησης