80 Οικολόγοι Πράσινοι ενθυμήθηκαν ότι διαθέτουν πολιτική αξιοπρέπεια και αποχωρούν

alimosm90851507121631-1024x683

Oι ταλαίπωροι Οικολόγοι Πράσινοι θυμήθηκαν ότι έχουν πολιτική αξιοπρέπεια και δεν είναι έξω φυλαρούχες και τα παιδιά για όλες τις δουλειές του Σύριζα. Ετσι 80 από δαύτους μετά την ξεφτίλα που υπέστησαν από τον Κουρουμπλή, τον Τσιρώνη και τους υπόλοιπους Απάτσι του Σύριζα αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Ο Δημήτρης Δελεβέγκος αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του στο Capital.gr ότι σε επιστολή τους τα πρώην μέλη των Οικολόγων Πρασίνων εξαπολύουν μύδρους, εάν όχι βαρύτατες καταγγελίες, κατά του υπουργού Γιάννη Τσιρώνη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δημαρά, καθιστώντας απαραίτητες τις δημόσιες διευκρινίσεις των δύο ανδρών για όσα τους προσάπτουν.

Οικονομικές ατασθαλίες και αποκλεισμός από θέσεις ευθύνης

Εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούν τον Γιάννη Τσιρώνη για οικονομικές ατασθαλίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο υπουργός εμφανίζεται να κάνει αγώνα στην Παναττική Συνδιάσκεψη για να μην βάλουμε ορκωτούς λογιστές για τα οικονομικά του κόμματος”.

Καταγγέλλουν ακόμη ότι ο Γιάννης Τσιρώνης (πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και νυν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) και ο Γιώργος Δημαράς οφείλουν χρήματα στο κόμμα, επειδή υπολογίζουν διαφορετικά το ποσοστό συνδρομής που καταστατικά πρέπει να δίνουν στο κόμμα.

Κάνουν ακόμη λόγο για “τιμωρία” όσων είχαν κριτική στάση, καθώς “μπλοκαρίστηκαν από θέσεις ευθύνης στην κυβερνητική μηχανή. Και ας είχαν κάποιοι τα καλύτερα βιογραφικά […] Και ας είχαν, επίσης, κάποιοι αγωνιστεί στα ψηφοδέλτια της συνεργασίας φέρνοντας χιλιάδες ψήφους, όπου λόγω και αυτών των πολλών ψήφων υπάρχει ο υπουργικός θώκος και η συνεργασία”.

Και προσθέτουν: “η επιλογή τους να έχουν άποψη τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Ένα ενδεικτικό γεγονός του φαινόμενου αυτού ήταν η υπόθεση με την θέση του προέδρου του ΕΟΤ, όπου ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου Υπουργός Επικρατείας κ. Βερναρδάκης προσέφερε τη θέση στους Οικολόγους Πράσινους και όταν η ψηφοφορία από τα όργανα μας, δεν εξέλεξε τον “εκλεκτό” τους, έγιναν μία σειρά από παρεμβάσεις για να διαβρωθεί η απόφαση που προέκυψε από τις δημοκρατικές διαδικασίες”.

“Έφτασε στο σημείο ο Υπουργός να μην θέλει να δει στο Υπουργείο του, τα πέντε από τα οκτώ μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας” σημειώνουν τα 80 πρώην στελέχη και μέλη των Οικολόγων Πρασίνων.

“Να απαγορεύει την είσοδο στον συνεκπρόσωπο του κόμματος. Να μιλά με εκφράσεις καμαρίλας για τον συντονιστή και για μέλη της εκτελεστικής γραμματείας. Σε όλη αυτή την συμπεριφορά έχει την σιωπηρή στήριξη του βουλευτή Γιώργου Δημαρά, ο οποίος αν και ενήμερος δεν έχει καταδικάσει καμία τέτοια συμπεριφορά. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ήμασταν υπόλογοι στην κοινωνία και έπρεπε να απολογηθούμε για μία σειρά ατυχών δηλώσεων στα ΜΜΕ του Υπουργού (κυρίως) αλλά και του Βουλευτή” αναφέρεται στην επιστολή.

Η οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα

Με αφορμή το σερί ατυχών δηλώσεων του κ. Τσιρώνη, με αποκορύφωμα τα όσα είπε πρόσφατα για την οικολογική καταστροφή στην Σαλαμίνα, αναφέρουν: “έφτασε στο σημείο να κάνει ο Υπουργός δήλωση ότι, για την τεράστια Οικολογική καταστροφή από το πετρέλαιο στη Σαλαμίνα και το νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής, φταίει η παγκοσμιοποίηση και όλη η κοινωνία.
Και κληθήκαμε να απολογηθούμε σε όλους τους νοήμονες πολίτες για ακόμα μία φορά, για αυτά που είπε”.

“Πράσινο ξέπλυμα” συνειδήσεων”

Τονίζουν ότι “κάποιοι έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, για να κάνουν ένα “πράσινο ξέπλυμα” συνειδήσεων, έτσι ώστε να συνεργαστούν με καλύτερους όρους με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Αυτό, σύμφωνα με την επιστολή, με δεδομένο ότι “είναι γνωστό σε όλα τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων ότι το κόμμα έχει πλέον διχαστεί και το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο. Από τη μία πλευρά υπάρχουν ο Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, οι έχοντες πολιτικές θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση Συριζα και όσοι επηρεάζονται από αυτούς. Από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι όσοι διαφωνούν με τις αντιοικολογικές και αντιπράσινες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε”.

Τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής της πολιτικές δεσμεύσεις προεκλογικής προγραμματικής σύγκλισης που είχαν συναποφασιστεί για σειρά ζητημάτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, η νομιμοποίηση του χαλάλ και του κοσέρ, η συνυπογραφή της CETA, η απαγόρευση των μεταλλαγμένων στην Ελλάδα όπου “ενώ το νομοσχέδιο είναι έτοιμο εδώ και ένα χρόνο, προκλητικά και επικίνδυνα μένει στο συρτάρι του αρμόδιου Υπουργείου”.

Ο νέος φορέας

Προαναγγέλλοντας τη σύσταση νέου πολιτικού φορέα, σημειώνουν ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες “για να μην υπάρχει δυνατότητα αυτόνομης καθόδου στις εκλογές για να “νοθευτεί” πολιτικά ο καθαρός οικολογικός – πράσινος λόγος”.

“Και η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, απέναντί μας είναι (το λιγότερο) ακατανόητα ηγεμονική. Στη δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σύντομα ένα μεγάλο πράσινο κόμμα, θα κάνει την εμφάνισή του για να παίξει το ρόλο που πρέπει. Να έχει περισσότερες δυνατότητες να υπερασπιστεί με σθένος τις πράσινες αρχές και θέσεις.

Με ενεργά μέλη, πολλαπλάσια σε αριθμό, από τα περίπου 200 που συμμετέχουν και ψηφίζουν στις διαδικασίες των Οικολόγων Πράσινων. Με σύνθεση δυνάμεων από Ενεργούς Πολίτες της Κοινωνίας. Με όρους αυτόνομης καθόδου στις εθνικές, αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Εξάλλου τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στη Γερμανία, οι αποφάσεις των Γερμανών Πρασίνων και η ευρύτερη κουλτούρα συνεργασιών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, δείχνουν τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν δεδομένες συνεργασίες. Υπάρχουν μόνο προγραμματικές συγκλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση τα 22 σημεία προεκλογικής συμφωνίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συστηματικά αγνοεί και δεν τηρεί. Ξέρουμε ότι με πολλούς από τους συναγωνιστές που μένουν πίσω (αν και συμφωνούν σε όλα μαζί μας) κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε. Και δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή…” αναφέρουν.

“Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων (Ο.Π.)” καταλήγουν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη