Eτοιμάζουν μακελειό στις ΙΚΕ με τον ΕΦΚΑ!

wpid-static51-1115184304.jpg

Μακελειό με τις ασφαλιστικές εισφορές και των υπολοίπων μετόχων των ΙΚΕ (όχι μόνο του διαχειριστή) ετοιμάζουν ο Πετρόπουλος και η Αχτσιόγλου σε συνεργασία με τον Τσακαλώτο. Μάλιστα κάποιος από τους 3 σε ακούστηκε να λέει σε γνωστό στέκι του Χαλανδρίου:

–Aφού τους μαντρώσουμε όλους όσους νομίζουν ότι θα ξεφύγουν του ΕΦΚΑ στη συνέχεια θα μαρτυρήσουν!

Η Αχτσιόγλου έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο κάθε μέτοχος της ΙΚΕ θα πληρώνει εισφορές ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής του. Πρόκειται για εταιρίες-παγίδα που είχαν ακριβώς αυτόν τον σκοπό: Nα μαντρώσουν τους ταλαίπωρους επιχειρηματίες και να τους λεηλατήσουν στην συνέχεια!

Eχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αδιστάκτων όπως και οι προηγούμενες που μόνο μια λαική επανάσταση θα μπορούσε να την ταρακουνήσει αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται καθότι ο οξυδερκής λαός απολαμβάνει την μαστούρα της μούχλας, της αμηχανίας και της απάθειας.

Μόνο οι ταλαίπωροι επιχειρηματίες ζουν με ηρεμηστικά με φόντο ένα άρρωστο, διεφθαρμένο, πελατειακό κράτος. Ετσι σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Καθημερινής το πρώτο εξάμηνο του 2017 ιδρύθηκαν 16.354 επιχειρήσεις έναντι 15.981 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 2,33%. Την ίδια περίοδο διεγράφησαν από το ΓΕΜΗ 14.095 επιχειρήσεις έναντι 18.516 το πρώτο εξάμηνο του 2016, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 24%. Το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 2.259 επιχειρήσεις, ενώ το 2016 ήταν αρνητικό κατά 2.535 επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που εμφανίζονται στις διαγραφές του ΓΕΜΗ βρίσκονται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις: πτώχευση, διακοπή (ΔΟΥ), λύση – εκκαθάριση, υπό εκκαθάριση, διαδικασία συνδιαλλαγής, διαγραφή, διαγραφή λόγω συγχώνευσης, αναγκαστική διαχείριση, διαγραφή λόγω διάσπασης. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είναι το πρώτο από το 2013 όπου παρατηρείται άνοδος των εγγραφών και ταυτόχρονα μείωση των διαγραφών σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο της ακριβώς προηγούμενης χρονιάς.

Το 60% των νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 πρόκειται για ατομικές και ακολουθούν οι ΙΚΕ, το μερίδιο των οποίων στο σύνολο των συστάσεων είναι 22%. Το ίδιο διάστημα ιδρύθηκαν 1.455 ομόρρυθμες εταιρείες (8,89% του συνόλου), 307 νέες ανώνυμες εταιρείες (το 1,8% του συνόλου δηλαδή), μόλις 153 εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (το 0,93% του συνόλου), ενώ οι υπόλοιπες νεοσύστατες εταιρείες είναι ετερόρρυθμες, συνεταιριστικές κ.λπ. Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη θεωρείται το γεγονός ότι όχι μόνο ανοίγουν ολοένα και λιγότερες ανώνυμες εταιρείες, εταιρείες που συνήθως είναι μεγάλου μεγέθους, αλλά κλείνουν πολύ περισσότερες από όσες ιδρύονται. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 διεγράφησαν από το ΓΕΜΗ 457 ανώνυμες εταιρείες.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






Πηγή

Υποβολή απάντησης