Έτσι. Κοίτα με. Στήσου, ακίνητη

6113

Ένα «πρόσταγμα». Ένα κάλεσμα από κάποιον που κάνει ένα από τα hot επαγγέλματα ever. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Να έχεις απέναντι σου μια φωτογραφική μηχανή, μια φωνή και εσύ να «εκτελείς» εντολές.

Επάγγελμα: Φωτογράφος.

Άτομα με μια διάχυτη δημιουργικότητα. Εμπνέονται από την κάθε στιγμή που βιώνουν. Πάντα θα έχουν διαφορετική προσέγγιση για τη ζωή και κάθε φορά θα ανακαλύπτουν και μια καινούργια λεπτομέρεια σε κάτι που σε όλους τους άλλους περνάει αδιάφορα απαρατήρητο. Αποτυπώνουν σκληρές εικόνες. Εικόνες φρίκης, πολέμων και στον αντίποδα στιγμές τέλεσης μυστηρίου χαράς του γάμου και την ολοκλήρωση του θαύματος της ζωής. Άνθρωποι που την αντίφαση και την διαφορετικότητα την έκαναν επάγγελμα. Μάτια συνεχώς ανήσυχα, για να βρουν την κατάλληλη οπτική γωνία, τον φωτισμό, το «θέμα» για να υλοποιήσουν το αριστούργημα τους. Τόσο ανεξάρτητοι και ελεύθεροι. Δεν μπορούν να καλουπωθούν. Γνωρίζουν τους ανθρώπους μέσα από τον φακό. Έχουν την ικανότητα να διακρίνουν την λεπτομέρεια. Αποτυπώνουν στιγμιαίες εκφράσεις, βλέμματα. Δεν συμβιβάζονται στο μέτριο. Δουλεύουν για το τέλειο. Με ευαισθησία, αλλά με απόλυτο επαγγελματισμό. Δεν θέλουν δοκιμές και λάθη. Πνεύματα ελεύθερα που δύσκολα ίσως να μένουν και σε σχέσεις. Γιατί δεν μπορούν να μένουν στάσιμοι. Δύσκολες και οι συνεργασίες. Δουλεύουν μόνοι. Πάντα μόνοι ακόμα και ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους που παρατηρούν. Εικόνες, χρώματα, στιγμές, σώματα. Αυτά ζητούν. Παντού. Μια έμπνευση, μια αποτύπωση. Μια δημιουργία. Κάνουν έρωτα με τον φακό. Κρατούν την φωτογραφική μηχανή σαν μια ερωμένη.Την χαϊδεύουν,της μιλούν. Εικόνα, έμπνευση, αποτύπωση, ολοκλήρωση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρουν την ομορφιά ακόμα και σε άσχημο τοπίο. Είναι εραστές του ωραίου. Δημιουργούν το ωραίο. Εμπνέονται από το ωραίο. Εικόνες, χρώματα, στιγμές, σώματα… Σώματα που σίγουρα νιώθουν ρίγη στο κάλεσμα του. «Ελευθερώσου, είσαι όμορφη. Δείξε μου». Κάπως έτσι φαντάζομαι μια τέτοια «συνεύρεση» .Ένα πρόσταγμα και ένα κάλεσμα. Γιατί εκείνος μπορεί να μου δείξει αυτό που εγώ δεν θέλω να καταλάβω. Πώς είμαι όμορφη, παρά τις ατέλειες μου. Μέσα από τον φακό της μηχανής του, θα μου ανοίξει τα μάτια, να δω εμένα όπως μου αξίζει να δω. Γιατί ο φωτογράφος σημαίνει μυαλό. Μια απλή εικόνα μπροστά του νομίζουμε. Εκείνος όμως έχει ήδη δει τόσα άλλα. Η προέκταση της σκέψης και της δημιουργίας απέναντι σου. Ναι! αυτό. Ένας φωτογράφος, η μηχανή του και εγώ. Μια συστολή, μια ανασφάλεια, ίσως και ντροπή, που εκείνος θα τη μετατρέψει σε δημιουργική ολοκλήρωση…

Είναι χάρισμα όντως να μπορείς να «βλέπεις» τα πάντα με άλλη οπτική κάθε φορά. Και εκείνοι το έχουν. Ένα μυαλό σε συνεχή εγρήγορση για να δημιουργούν. Τους ζηλεύω πραγματικά. Έχουν τόση φαντασία, τόση δημιουργικότητα,τόσο ελεύθερη σκέψη. Τόσες εικόνες και λεπτομέρειες που όλες έχουν τη σημασία τους. Αποτυπώνουν μνήμες. Δημιουργούν νοσταλγία. Και ναι και φαντασιώσεις!

Ναι, το θέλω πολύ κάποια στιγμή να βρεθώ απέναντι από ένα φακό μηχανής… «Έτσι. Κοίτα με. Στήσου, ακίνητη.»

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°