ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ O Πρόθυμος Μακελάρης

katrougalos3-1024x683

Πρόκειται για έναν πρόθυμο μακελάρη. Κυνικό, αμοραλιστή, αδίστακτο.

Τόσο αδίστακτο που του επιτρέπει να μετατρέπεται από Αγανακτισμένος τελάλης της πλατείας Συντάγματος σε πιστό εκτελεστή των δανειστών της Τρόικας, ξεπερνώντας σε χαράτσια, περικοπές και μίσος ακόμη και τον έτερο αμοραλιστή Τσακαλώτο, ο οποίος όπου νάναι θα χρειαστεί να αποδράσει ντυμένος Ιουστίνη φορώντας τις γόβες της Αχτσιόγλου.

Χαρακτηριστικός τύπος του ανθρώπου που ο παπαρολαός έκανε το λάθος να του δώσει εξουσία και τη γυρισε εναντίον του. Οι τύποι θα φύγουν νύχτα. Μια νύχτα που η Αθήνα θα έχει παραδοθεί στις φλόγες. Ως τότε κάθε μέρα που θα περνά θα τους φέρνει πιο κοντά στα ελικόπτερα. Παρότι προς στιγμή όλα δείχνουν γαλήνια. Μια επιδερμική γαλήνη πριν το ξέσπασμα μιας ανείπωτης καταιγίδας.

Γράφει η Ρούλα Σαλούρου στην Καθημερινή για τα έργα του Πρόθυμου Μακελάρη Γιώργου Κατρούγκαλου:

Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), του Δημοσίου και των πρώην ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ – Τραπεζών) δείχνουν τα αποτελέσματα από τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας στους εκπροσώπους των δανειστών, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα, έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός του 75% των συντάξεων, με στόχο έως το τέλος του έτους να έχει καλυφθεί το 100%. Οι περικοπές θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, όμως εντός του 2018 οι 2,6 εκατ. ήδη συνταξιούχοι πρέπει να γνωρίζουν το ύψος της προσωπικής τους διαφοράς και κατά συνέπεια, το μέγεθος των επερχόμενων μειώσεων. Σύμφωνα με τον νόμο, οι μειώσεις δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το 18%, ακόμη κι αν η προσωπική διαφορά είναι μεγαλύτερη.

Ο νόμος προβλέπει, επίσης, την κατάργηση των επιδομάτων συζύγου και τέκνων, που λαμβάνει μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση, και δη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, δεσμεύεται ότι και η κατάργηση των επιδομάτων θα υπολογιστεί στο ανώτατο όριο περικοπών του 18%.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°