Σαρανταποδαρουσες στην εξουσια Ο εξάδελφος του Ευκλείδη (λεηλάτησα τη μεσαία τάξη) Τσακαλώτου, ανέλαβε το κυνήγι όσων χρωστούν στη ΔΕΗ!

TSAKALOTOS43211451050817-1024x683

Κι ενώ ο αμοραλιστής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχεται δημόσια ότι λεηλάτησε την μεσαία τάξη έρχεται ο εξάδελφός του Ορέστης Τσακαλώτος και η εταιρία του Qualco, να αναλάβει ως επικεφαλής το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ ύψους 2,5 δισ. ευρώ!!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Μάιο και μετά από συνεχείς παρατάσεις ολοκληρώνεται με την ανάδειξη της συγκεκριμένης κοινοπραξίας.

Εκτός της Qualco στην κοινοπραξία μετέχουν επίσης οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions KPMG Qualco UK Kappa Research Δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Qualco δραστηριοποιείται από το 1998 σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της έχει παράσχει υποστήριξη σε 70 πελάτες σε 15 χώρες για την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου χρέους τους, την βελτίωση του συστήματος εισπράξεων και τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, ενώ ιδρυτικό μέλος είναι επίσης ο Μίλτος Γεωργαντζής. Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Qualco περιλαμβάνουν διαχείριση κόκκινων δανείων, μείωση των οφειλών πελατών, καθώς και τιτλοποιήσεις, πωλήσεις οφειλών και ανάλυση χαρτοφυλακίων.

Σημειώνεται ότι με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού η ΔΕΗ ζητά από το σύμβουλο:

Να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών
Να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους
Να μελετήσει την εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων
Να σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων και να υποστήριξη την υλοποίησή τους
Να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι την εξόφληση των διακανονισμών που συναφθούν.

Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ (ανώτατο όριο) και προβλέπεται ότι η αμοιβή του αναδόχου θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών που επιτυγχάνει. Έτσι για πελάτες με ενεργή σύμβαση το ανώτατο ποσοστό της αμοιβής είναι 8% για πελάτες χωρίς ενεργή σύμβαση 12% μέχρι 2000 ευρώ οφειλή και 10% για μεγαλύτερη από 2000 ευρώ οφειλή.

Για μεγαλύτερες οφειλές η προκήρυξη προέβλεπε ακόμη μεγαλύτερες αμοιβές (μέχρι 30 χιλιάδες 10%, μέχρι 50 χιλιάδες 20% και άνω των 50 χιλιάδων 30%).

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ανάδειξη της κοινοπραξίας της Qualco, δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, κάτι που αναμένεται να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα του Newsbomb.gr διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα τα εξής για την Qualco Α.Ε.

Πρόκειται στα χαρτιά για εταιρεία πληροφορικής που έχει αναπτύξει ένα custom σύστημα διαχείρισης οφειλετών και οφειλών (Debt Collection Software).

Ίσως δεν θα είχε καμία ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση αυτή, αν δεν συνυπολογίζαμε δύο βασικά στοιχεία:

Τον πρόεδρο, διευθύνοντα και προφανώς μεγαλομέτοχο της εταιρείας αυτής που όλως τυχαίως είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του σημερινού υπουργού Οικονομικών.

Τους φίλους τους κ. Ορέστη Τσακαλώτου που όλως τυχαίως όταν ήρθε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία το 2004 και οι ίδιοι ανέλαβαν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και τα τραπεζικά ιδρύματα, προτίμησαν την εταιρεία Qualco Α.Ε. δίνοντας της την ευκαιρία αποκτήσει κέρδη, ίδια κεφάλαια και να ανοίξει τα φτερά της από ένα γραφειάκι στο εμπορικό κέντρο Αίθριο στο Μαρούσι στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Λευκωσία.

Η παρέα του Κολλεγίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, αλλά και πολλά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που δεν έχουν διαψευσθεί, μια μικρή εταιρεία η Qualco ενός αποφοίτου του κολεγίου Αθηνών που προσπαθούσε έως το 2004 να επιβιώσει πουλώντας προγράμματα και υπηρεσίες πληροφορικής, ξαφνικά, τον Μάρτιο του 2004, στις εκλογές κερδίζει η Νέα Δημοκρατία και η στελέχωση του δημοσίου και των τραπεζών αλλάζει χρώμα.

Και όλως τυχαίως οι φίλοι, από το κολλέγιο – όπως ο Άγγελος Φιλιππίδης και ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ – εκτός από την πρόσβαση στο κέντρο της εξουσίας (Μέγαρο Μαξίμου) βρίσκονται και σε θέσεις κλειδιά, όπως στις διοικήσεις τραπεζών και οργανισμών.

Και τότε, όλα αλλάζουν για τον Ορέστη Τσακαλώτο.

Το σύστημα διαχείρισης οφειλετών και οφειλών (Debt Collection Software) που έχει αναπτύξει η εταιρεία του η Qualco εγκαθίσταται πρώτα στη Eurobank και μετά σε τρεις κρατικές τράπεζες (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική Τράπεζα και Αγροτική).

Και όπως έλεγαν τότε στελέχη από τις τράπεζες αυτές:

«Ψάχναμε να μάθουμε ποιος είναι ο Τσακαλώτος και γιατί προμηθευτήκαμε ένα λογισμικό που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Γιατί κάποιοι μιλούσαν για “ιερή αγελάδα” της Ν.Δ.; Επειδή οι φίλοι του ήταν στα καλά πόστα; Γιατί πληρώσαμε την Qualco πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με άλλα συστήματα Debt Collection που κυκλοφορούν στην αγορά από ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρείες; Ποιος συνάδελφος έλεγξε τις επιδόσεις του συγκεκριμένου συστήματος στις υπόλοιπες τράπεζες που έχει εγκατασταθεί; Ψάξαμε να βρούμε πόσο καιρό χρειάστηκαν τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αξιοποιήσουν (έστω μερικώς…) το σύστημα της Qualco;».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη