Επιεικώς… ανίκανοι

epieikos-anikanoi

Δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να είναι αυτή η Ελλάδα. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να έχουμε αυτή τη χώρα, να προσβάλλουν τόσο πολύ την πατρίδα μας και να το θεωρούμε φυσιολογικό, μια καθημερινότητα.

Δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας. Τώρα που τουλάχιστον δείχνει να ισορροπεί κάπως η οικονομία χάρη στις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, το κράτος είναι διαλυμένο. Δεν υπάρχει τίποτε για να κρατηθεί ο πολίτης και όποιος παραλάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρει πράγματι μια καθημαγμένη χώρα.

Κάθε μέρα κι ένα δραματικό γεγονός που αναδεικνύει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και το χειρότερο. Τον εθισμό της κρατικής μηχανής στον ωχαδερφισμό της αριστεράς. Στη λογική του «δεν πάει να καούν όλα, εμείς δεν ξεκουνάμε από τον καναπέ μας. Ακόμη κι αν είμαστε υπεύθυνοι. Ακόμη κι αν είμαστε δήμαρχοι, υπουργοί, περιφερειάρχες, πρωθυπουργοί».

Η χώρα περνά δύσκολα. Έχουμε 19 νεκρούς, έχουμε το απίστευτο μπάχαλο λόγω Πολυτεχνείου και ο Τσίπρας πήρε την Αχτσιόγλου και πήγαν ταξιδάκι Σουηδία για να μιλήσουν για την κοινωνική Ευρώπη.

Ποια κοινωνική Ευρώπη βρε κακόμοιρε. Εδώ κατάντησες την Ελλάδα κουρέλι και τολμάς να μιλάς για την κοινωνία; Πήγε μια βόλτα στις διαλυμένες περιοχές, κρυφά για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι κάτοικοι και μετά την κοπάνησε. Αυτός είναι ο περήφανος και γενναίος πρωθυπουργός. Δεν τόλμησε ούτε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο να αφήσει. Που είναι Αλέξη τα χρόνια τα επαναστατικά; Τότε που σε αποθέωναν με την κοτσίδα στο Πολυτεχνείο; Τώρα ρεβεράντζες με την Εφούλα;

Αμ ο κακόμοιρος ο Πάνος ο πατριώτης; Αυτός που αφήνει τους αναρχικούς να εισβάλλουν στο Πεντάγωνο και μετά ζητά έρευνα; Σε ποια χώρα του κόσμου θα έμπαιναν άσχετοι στο υπουργείο Άμυνας και στην καρδιά του ελληνικού στρατού και δεν θα έπεφταν κεφάλια; Ντροπή είναι η μικρότερης έντασης λέξη που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει. Ντροπή που έχετε το θράσος να λέτε ότι είστε και πατριώτες και αφήνετε τους Ρουβίκωνες να διαλύουν, να εξευτελίζουν το κράτος;

Αμ για πιο κράτος μιλάμε. Το είδαμε στην Μάντρα. Μέσα στην Αττική τόσοι νεκροί, τόσες καταστροφές αλλά ούτε μια παραίτηση. Ξεφτίλα, το λιγότερο που μπορεί κάποιος να πει.

Στο δε Πολυτεχνείο που έχει καταντήσει το… λούνα παρκ των αναρχικών όλου του κόσμου; Ούτε γιορτή δεν τους άφησαν να κάνουν οι μπαχαλάκηδες. Και βεβαίως διέλυσαν τα πάντα, τραυμάτισαν κόσμο και πήγαν στα σπίτια τους δίνοντας ραντεβού για το… Πολυτεχνείο του Γρηγορόπουλου. Είναι τέτοιο το χάος που επικρατεί ώστε οι αναρχικοί έφτασαν μέχρι τον Πειραιά και έριξαν δακρυγόνο στο ΣΕΦ την ώρα που γινόταν αγώνας.

Αυτά τα ολίγα μέσα σε τρεις μέρες αλλά ο Τσίπρας βολτάρει, ο Καμμένος έχει κλατάρει και οι λοιποί υπουργοί έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια. Άξιος ο μισθός τους.

Όμως, το επαναλαμβάνουμε δεν πάει άλλο. Ως εδώ. Δεν μπορεί να εξευτελίζουν έτσι τα πάντα. Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν ας πάνε σε εκλογές να τελειώνουμε. Και να τους τελειώσουμε πριν η Ελλάδα βρεθεί αντιμέτωπη με ξαφνικό θάνατο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη