ΚΥΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ! Μεσαία τάξη όσοι έχουν εισόδημα 600 ευρώ το μήνα

tsakaloto_hilton-600x325

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προχώρησε, σε μια ακόμα κυνική ομολογία, που αποτυπώνει την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ενδεχομένως αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου,εντάσσοντας τις τετραμελείς οικογένειες, με ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ, στα μεσαία στρώματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το πρότυπο της οικογένειας της μεσαίας τάξης θέλει να εισέρχεται στο νοικοκυριό, ανά μήνα, είτε ένας μισθός των 1.285 ευρώ μεικτά ή δύο μισθοί των 600 ευρώ μεικτά.

Θεωρεί δηλαδή ο υπουργός πως τα συγκεκριμένα ποσά αρκούν όχι απλά για να επιβιώσει οριακά μια οικογένεια με δύο παιδιά, αλλά και να ζήσει σχετικά άνετα, όπως ζουν μεσαία στρώματα.
Ο κ. Τσακαλώτος, παρουσιάζοντας στη Βουλή τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, που ξεκινούν από 3.000 ευρώ για μονοπρόσωπες οικογένειες και φθάνουν έως 18.000 για οικογένειες με δύο τέκνα, είπε: «Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μέρισμα για τους φτωχότερους των φτωχών. Πιάνει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, γιατί εισόδημα 12.000 έως 18.000 ευρώ δεν είναι στα κατώτερα στρώματα».

Επίσης, ο κ .Τσακαλώτος είπε σε πανηγυρικό κλίμα και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας πως «πριν από δύο ώρες ξαναβγήκαμε στις αγορές, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα στο νέο έτος».

«Έχει καταρριφθεί η καταστροφολογία σας» υπογράμμισε προς την αντιπολίτευση, για να προχωρήσει στην δεύτερη εξαγγελία, χωρίς ωστόσο αυτή την φορά να εισπράξει το χειροκρότημα από τους κυβερνητικούς βουλευτές «Σήμερα είχαμε συνάντηση με το ΔΣ των συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά, παρουσία των κ.κ. Κοντονή και Τόσκα και βγάλαμε κοινή ανακοίνωση για το πώς θα προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Λύνουμε τα προβλήματα».

Ο ίδιος είχε διάθεση και για «τρολάρισμα» του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας: «Είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι είναι μάγος ο Τσίπρας για τον τρόπο που έβγαλε το μέρισμα. Τα είπα και στον Πορτοσάλτε σε μια δυναμική συνέντευξη παρόμοια με το να έδινε συνέντευξη ο Χότζα στα Ράδιο Τίρανα. Το εξηγήσαμε πολλές φορές ότι είμαστε σε ένα μνημόνιο. Εντός αυτού του μνημονίου οι θεσμοί κάνουν εκτιμήσεις για την απόδοση των μέτρων. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ υποτιμά την απόδοση των μέτρων. Υπάρχει λοιπόν φυσική ροπή προς την υπεραπόδοση. Δεν φταίμε εμείς γι” αυτό. Δικαιωθήκαμε που λέγαμε ότι έπρεπε να πάρουμε λιγότερα μέτρα».

Παράλληλα, στην προσπάθειά του να επικρίνει και τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως «ο σύμβουλός του για τα μακροοικονομικά γράφει σήμερα άρθρο στην «Αυγή», υποστηρίζοντας ότι δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα λόγω των μικρών μισθών. Μα, δεν ξέρει ότι οι επιχειρήσεις φεύγουν από χώρες με υψηλούς μισθούς και πάνε σε άλλες που έχουν χαμηλούς».

Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στο «κομματικό όργανο» μπλόκαρε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσαν να τον διορθώσουν. «Α, με συγχωρείτε. Στην εφημερίδα Καθημερινή ήταν το άρθρο» παραδέχθηκε ο υπουργός.

Δεν πέρασε τέλος απαρατήρητη και μια ακόμα αιχμή του, ότι ήταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν στήριξαν τον Φώτη Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή, αν και γνώριζαν ότι θα πάρουν 180 ψήφους για την εκλογή του, είχαν αποφασίσει να πάνε σε εκλογές

Τέλος, επικεντρώθηκε στα Paradise Papers, λέγοντας: «Θεωρείτε ότι το σύστημα εκεί με τα 300 δισ. νόμιμης φοροδιαφυγής δεν έχει ζορίσει τα μεσαία στρώματα; Για 30-40 χρόνια η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά προτιμούσαν κάποιος τραπεζίτης και χρηματιστής να έχει το τρίτο κότερο στην Τζαμάικα και το δεύτερο εξοχικό στη Νίκαια, παρά να χτιστεί ένα νοσοκομείο».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη