Την ξεφτίλα του δεν θα την κάνουμε δική μας

tin-kseftila-tou-den-tha-tin-kanoume-diki-mas

«Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του. Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας. Από αυτόν (σ.σ. τον ελληνικό λαό) και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρέλαβε το βραβείο Πολιτικού Σθένους στο Παρίσι σε μια εκδήλωση που δεν είναι τρολάρισμα. Δεν μας κάνει πλάκα κανείς, δεν είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Κι επειδή το βραβείο το έδωσε ένα γνωστό περιοδικό και ο σύλλογος δικηγόρων, αποκτά και θεσμική σημασία. Δεν είναι βεβαίως και το Νόμπελ οικονομικών, ούτε καμιά τεράστια επιβράβευση για τον Τσίπρα. Δεν είναι καν αυτό που γράφει σήμερα μια ξεφτιλισμένη συριζοφυλλάδα ότι δηλαδή ο «Τσίπρας μεταξύ των κορυφαίων ηγετών της Ευρώπης».

Αλλά για να πηγαίνει ο πρωθυπουργός ταξιδάκι και να το παραλαμβάνει κάνοντας τέτοιες δηλώσεις, όλο και κάποια σημασία θα έχει το βραβειάκι.

Όμως, ένας περήφανος λαός, κι όχι ο ελληνικός που έχει ξεχάσει τα στοιχειώδη κι έχει τσαλαπατήσει κάθε ηθική στην πολιτική και κάθε αξία στην κοινωνία, θα αντιδρούσε απ’ όλα αυτά.

Θα έλεγε στον Τσίπρα «όχι κύριε. Δεν είναι δικό μας το βραβείο, δεν μπορείτε να μας εξομοιώνετε. Δεν είμαστε ίδιοι κύριε πρωθυπουργέ, δεν το θέλουμε το σκατοβραβείο σας γιατί είναι προσβλητικό για εμάς». Αυτά θα έλεγε ένας σοφός, ώριμος και αξιοπρεπής λαός κι όχι αυτός που κατάντησε έτσι όπως κατάντησε στα χρόνια της κρίσης.

Γιατί ο κ. Τσίπρας να αφιερώνει το βραβείο κωλοτούμπας στον λαό. Κι από πού κι ως που το σθένος του κάθε πολίτη είναι και δικό του. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτό το σθένος για να κάνει τις πράξεις που κάνει;

Οι επιλογές είναι δικές του. Τα εγκλήματα είναι δικά του και τα βραβεία επίσης. Ας τα πάρει σπίτι του να τα χαίρεται με την Περιστέρα. Δεν τις θέλουμε τέτοιες τιμές γιατί μας θυμίζουν πόσο ξεφτιλιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πόση ντροπή νιώσαμε όταν έκλεισαν οι τράπεζες και καθόμαστε στις ουρές. Όταν αποδεχθήκαμε το δημοψήφισμα και συμβάλαμε στη νομιμοποίησή του. Όταν τους ξαναψηφίσαμε γιατί μας υποσχέθηκαν καλύτερες ημέρες. Όταν επί τρία χρόνια τους ανεχόμαστε. Τσίπρες, Καμμένους, Πολάκηδες, Καρανίκες και κάθε λογής απίθανους τύπους.

Του το επιστρέφουμε το βραβείο του κ. Τσίπρα και μην ξανατολμήσει να μας πιάσει στο στόμα του. Την ξεφτίλα του δεν θα την κάνουμε δική μας. Καιρός είναι να αποκτήσουμε λίγη από την αξιοπρέπεια που χάσαμε.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη