Το βίαιο τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα και η δολοφονία Τσαλικίδη

orkomosia-dimitri-papaggelopoulou-paraskeuopoulos-paulopoulos-tsipras-papaggelopoulos

Το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πιο κοντά από όσο ακόμη και ο ίδιος μπορεί να φανταστεί. Και το τέλος της θα είναι βίαιο και τρομακτικό, όπως η δολοφονία του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη που συγκάλυψε η κυβέρνηση Καραμανλή και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της.

Γιατί γράφουμε ότι είναι θέμα μηνών, μπορεί και ημερών, το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα;

Γιατί αγαπητοί αναγνώστες, οι πιστωτές έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας που δημιούργησαν…

To τέρας που δημιούργησαν είναι κατ΄αρχήν το Τέρας που ανέχτηκαν οι πεπετζήδες πιστωτές ανάμεσά τους η αναβλητική Μέρκελ, η ασήμαντη μετριότητα Λαγκάρντ που κρύβονταν πίσω από τον Τόμσεν, ο αμήχανος Ντράγκι και φυσικά κάτι γραφικές φιγούρες όπως ο Γιουνκέρ και ο Μοσκοβισί.

Ετσι φτάσαμε 7 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος να κάθεται πάνω σε μια πυρηνική βόβμα 140 δις κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα να χρωστάει άλλα 400 με 500 δις ευρώ.

Ολο αυτό το Τέρας φέρει την υπογραφή των εγχώριων κατσιαπλιάδων πολιτικών, των εγχώριων ολιγαρχών και φυσικά των βολεμένων στο Δημόσιο Ελλήνων και των οικογενειών τους. Ετσι με τρόμο διαβάζουμε την Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία το διεφθαρμένο κωλομπαρίστικο ελληνικό δημόσιο έχει επενδύσει στις τράπεζες κεφάλαια 45,5 δισ. ευρώ. Από αυτά μπορεί να πάρει πίσω μόλις 5,7 δις ευρώ.

Οι επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) είναι λίαν καυστικές, τόσο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το 2013 και εφεξής, όσο και για την εταιρική διακυβέρνηση τραπεζών και ΤΧΣ, καθώς και τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων-σημειώνει η Νένα Μαλλιάρα στο Capital.gr.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο της Κομισιόν επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αρνήθηκε να μετάσχει στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, μη αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητά του. “Οι πληροφορίες που μας παρείχε ήταν ανεπαρκείς ως αποδεικτικά στοιχεία αναγκαία για την εκτέλεση των ελεγκτικών εργασιών μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΕΣ.

Aυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα ο Μάριο Ντράγκι θα πάει στο σπίτι του καθώς θα καταρρέει η ψεοδοδιάσωση της Κολομβιάνικου στυλ ελληνικής οικονομίας που ετοιμάζεται να καλλιεργήσει κάνναβη για να σωθεί. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κάνουν ειρωνικές αναφορές και σ΄αυτές τις εμπνεύσεις των κατσιαπλιάδων υπουργών του Σύριζα αλλά και στους γελοίους προκατόχους τους.

Είχε προηγηθεί, στην διακυβέρνηση της χώρας, το αστείο ανυπόληπτο και ξιπασμένο ασκέρι της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργούς τους Αλογοσκούφη, Πάκη, Βουλγαράκη, Σουφλιά και σία.

Μιλάμε για την κυβέρνηση που διόρισε ένα εκατομμύριο στο Δημόσιο ( για παράδειγμα όλες τις γυναίκες και τους συγγενείς των δημοσιογράφων τους προσέλαβαν στην ΕΥΠ_ένα “οικογενειακό” κρεβάτι κυβερνά ο ταλαίπωρος Ρουμπάτης), ενώ ένα σκασμό ηλίθια και ανερμάτιστα golden boys βρέθηκαν επικεφαλής δημοσίων οργανισμών με αστρονομικούς μισθούς.

Ο ίδιος ο Καραμανλής αφημένος στην μαλθακότητα πολύ συχνά επαναλάμβανε “αυτούς έχω με αυτούς κυβερνάω” και εξηγούσε στους συνομιλητές του πως κατανέμονται οι βουλευτές ανάλογα με τους ολιγάρχες από τους οποίους πληρώνονται.

Ο Καραμανλής λοιπόν ανέχθηκε τον Αλογοσκούφη και τις διαπλοκές του, ανέχθηκε τον συνταγματολόγο Παυλόπουλο-αγαπημένο παιδί όλων σχεδόν των εγχώριων ολιγαρχών, ανέχθηκε της καμόρες στη Δικαιοσύνη, επέτρεψε στον εαυτό του να υποδυθεί τον πρωθυπουργό χωρίς να έχει την πυγμή να επιβληθεί στο τιποτένιο ασκέρι των υπουργών του.

Αυτό όμως που ήταν πιο απάνθρωπο και πιο ανήθικο ήταν η συγκάλυψη της δολοφονίας του στελέχους της Vodafone Kώστα Τσαλικίδη. Μια συγκάλυψη που έρχεται να επιβεβαιώσει πλέον και το Ευρωπαικό Δικαστήριο:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 2 (Δικαίωμα στη ζωή/ έρευνα) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη.

Στέλεχος τηλεφωνικής εταιρείας, ο Κ. Τσαλικίδης βρέθηκε στο σπίτι του κρεμασμένος , στις 9 Μαρτίου του 2005, παραμονή αποκάλυψης μεγάλου σκανδάλου παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων πολλών μελών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Για τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου έγιναν δύο έρευνες : Η πρώτη μεταξύ του 2005-2006 η οποία κατέληξε ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό. Μια συμπληρωματική έρευνα έγινε κατά τη διάρκεια 2012- 2014 που επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της πρώτης, ήτοι ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Παρ’ όλα αυτά οι δύο από τους τρεις ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία του θανάτου δεν είχε εντελώς διασαφηνιστεί.

Οι γονείς του Κώστα Τσαλικίδη, Παναγιώτης και Γεωργία Τσαλικίδη και ο αδελφός του Γεώργιος, δεν αποδέχθηκαν τα συμπεράσματα της έρευνας για αυτοκτονία και αντίθετα υποστήριξαν ότι ο θάνατός του ήταν συνδεδεμένος με την ιστορία των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η οικογένεια Τσαλικίδη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 19 Νοεμβρίου του 2014.

Οι 7 δικαστές του ΕΔΑΔ που εξέτασαν την υπόθεση, μιλούν για «ασυνέπειες» που εντοπίσθηκαν στις εκθέσεις τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης που έγιναν ύστερα από αίτημα των προσφυγόντων. Σε αυτές προστίθενται και άλλες ασυνέπειες όπως η έλλειψη αυτοκτονικού κινήτρου που επιβεβαιώνεται από την ψυχιατρική έκθεση.

Συνεπώς το Δικαστήριο κατέληξε ότι η παράλειψη των ελληνικών αρχών να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για το θάνατο του Κ. Τσαλικίδη, σημαίνει παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους προσφεύγοντες συνολικά 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα…

Aυτό είναι έργο Καραμανλή και των μηχανισμών της κυβέρνησής του.

Οπως έργο Καραμανλή είναι και οι παράγκες που εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της Δικαιοσύνης σε βάρος των έντιμων λειτουργών της οι οποίοι πασχίζουν μέσα σε κλίμα απειλών και τρόμου να υπερασπισθούν το λειτούργημά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η διακυβέρνηση της χώρας από τον Καραμανλή και το ασκέρι του υπήρξε ολέθρια για τη χώρα.

Το ξέπλυμά της ανέλαβε το παρακράτος και έστησε την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας του με το πεπετζίδικο σχέδιο Πυθία δημιούργημα κάποιων σεσημασμένων της ΕΥΠ. Αν υπήρξε ένας νεκρός αυτός είναι ένα νέο παιδί, ο Κώστας Τσαλικίδης, ο οποίος δολοφονήθηκε για 2η φορά όταν η κυβέρνηση Καραμανλή συγκάλυψε τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και τους εντολείς τους.

Από την στιγμή που οι καραμανλικοί τιτάνες έχασαν την εξουσία και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο οξυδερκής ΓΑΠ μοναδικό τους μέλημα ήταν η υστεροφημία. Οπως οι Αμερικανοί που υπέστησαν πανωλεθρία στο Βιετνάμ και στην συνέχεια το Χόλιγουντ με τις ταινίες του ανέλαβε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να τους εμφανίσει ήρωες και νικητές. Εδώ τη δουλειά του Χόλιγουντ ανέλαβε το παρακράτος σε συνεργασία με κάποιους σεσημασμένους της ΕΥΠ οι οποίοι πλαστογράφησαν και τις γνωστές αποδείξεις των δημοσιογράφων.

Ο ΓΑΠ λοιπόν που διαδέχθηκε τον Καραμανλή (τον μαλθακό Καραμανλή) με το λεφτά υπάρχουν, εκτός από άβουλος δεν τον βοηθούσε και το μυαλό του με αποτέλεσμα να βρεθούμε στην δίνη των μνημονίων.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια οι εγχώριοι πολιτικοί και πρώτοι απ΄όλους το θλιβερό δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ως μοναδικό μέλημα είχαν να υπερασπισθούν τους κηφήνες του δημοσίου.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη