Έτσι έγινε το στυγερό έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους – Ο καβγάς στο σαλόνι και το…σπίτι, έκαναν τον αστυνομικό φονιά

frouros-autoktonia-600x417

18 Δεκεμβρίου 2017. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα η Ελλάδα «παγώνει». Η είδηση πως αστυνομικός εν ενεργεία που υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σκοτώνει παιδί, γυναίκα και πεθερά και στη συνέχεια αυτοκτονεί μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους, κάνει και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν και να αναφωνήσουν «ΓΙΑΤΙ».

Πώς ένας άνθρωπος με μια όμορφη οικογενειακή ζωή, μπορεί μέσα σε μια στιγμή να θολώσει και από προστάτης του νόμου να γίνει ο ίδιος στυγερός φονιάς; Πώς γίνεται κάποιος να σκοτώσει το ίδιο του το σπλάχνο, το παιδί που λάτρευε και το πρόσεχε σαν τα μάτια του;

Το χρονικό του μακελειού άφησε άναυδη την Ελλάδα

Είναι ξημερώματα Δευτέρας. Γύρω στις 3 με 4 το πρωί, ο αστυνομικός βρίσκεται με τη γυναίκα του και την πεθερά του, στο σαλόνι του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου (του διώροφου οικήματος) στην οδό Ευριπίδου 25.

Κάποια στιγμή διαπληκτίζονται και ξεσπά καβγάς γύρω από τις κληρονομικές διαφορές που είχε ο αστυνομικός με την πεθερά του για το σπίτι που ζει με την γυναίκα του. Το κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και με αυτό απειλεί την πεθερά του. Εκείνη την ώρα η γυναίκα του, γιατρός στο επάγγελμα, τρέχει και βάζει το σώμα της σαν «ασπίδα» ανάμεσα στην μάνα της (επίσης γιατρό) και στον άνδρα που έχει χάσει τον έλεγχο.

Το μυαλό του σε μια στιγμή γυρίζει «στα κόκκινα». Το χέρι του οπλίζει και η σφαίρα βρίσκει εξ επαφής στο στήθος την γυναίκα. Αυτήν που είναι η μάνα του παιδιού του. Αυτήν που διάλεξε για συνοδοιπόρο ζωής.

Το μυαλό του μόλις την βλέπει να πέφτει νεκρή, θολώνει ακόμη περισσότερο. Κυνηγάει με ορμή την πεθερά του. Το γεγονός πως βρέθηκαν 3 σφαίρες στους τοίχους του σαλονιού, μαρτυρά τα γεγονότα. Στο τέλος μια σφαίρα χτυπά θανάσιμα και την πεθερά του και πέφτει και αυτή νεκρή στο σαλόνι. Τα αίματα των δύο γυναικών βάφουν το πάτωμα.

Από εκεί και πέρα ο αστυνομικός πρωταγωνιστεί στο θρίλερ που μόνος του έγραψε και σκηνοθέτησε. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα που κοιμάται το παιδί του. Η αγαπημένη του κόρη. Το αγγελούδι που είναι παραδομένο στον Μορφέα. Την εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Μόλις την προηγούμενη μέρα την είχε πάει βόλτα, οι δυο τους είχαν σταματήσει στον φούρνο της γειτονιάς και της είχε αγοράσει κουλούρι. Τα παιδικά της γέλια ήταν η ανταμοιβή του. Τώρα την έχει σκοτώσει. Τι άλλο του μένει; Στρέφει το όπλο εναντίον του και αυτοκτονεί. Το άψυχο σώμα του κείτεται δίπλα σε εκείνο της κόρης του. Η αυλαία έχει πέσει.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που μένει στην γειτονιά, ισχυρίζεται ότι άκουσε τον θόρυβο από τους πυροβολισμούς αλλά νόμιζε ότι τα άκουσε μέσα στον ύπνο της και κουκουλώθηκε.

Το πρωί η μικρούλα δεν πήγε στον παιδικό σταθμό. Ένας ξάδελφος της γυναίκας του αστυνομικού, ανησυχεί. Άτιμο πράγμα το ένστικτο λένε. Φτάνει στο σπίτι. Χτυπάει τα κουδούνια. Τρομάζει με την σιωπή. Βάζει το κεφάλι του σε ένα μισάνοιχτο παράθυρο. Αυτό που βλέπει τον σοκάρει. Η θεία του και η αγαπημένη του ξαδέλφη είναι νεκρές.

Τρέχει και σπάει την πόρτα της εισόδου. Προχωράει και πέρα από το σαλόνι όπου βρίσκονται οι σοροί των δύο γυναικών. Όταν φτάνει στην κρεβατοκάμαρα βλέπει την ανιψιά του νεκρή και δίπλα ξαπλωμένο τον αυτόχειρα πατέρα της.

Καλεί την αστυνομία. Το κακό μαντάτο ταξιδεύει σαν αστραπή. Η είδηση βυθίζει στο πένθος όλη τη χώρα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη