Γαμημένος θάνατος…

ImageGen.ashx

Γαμημένος θάνατος. Το λες έτσι διότι υπάρχουν και θάνατοι που τους γουστάρεις. Χαρίζουν μια υπέρβαση πνευματική, ίσως και ηδονική μαζί, γιατί όχι και ερωτική, σ” αυτόν που σε λίγα δευτερόλεπτα θα σταματήσει να αναπνέει.

Σα σήμερα 28 Δεκεμβρίου, το 2015, γαμημένος θάνατος βρήκε τον εμβληματικό αρχηγό των χεβυμεταλάδων Motorhead. Χριστουγεννιάτικα. Χρονιάρες μέρες. Τον διέλυσε σε λίγα 24ωρα ένας καλπάζων καρκίνος, που τον πήρε πρέφα μόλις δύο μέρες πριν τον τελειώσει. Είχε γεννηθεί χριστογεννιάτικη ημέρα, 24 Δεκεμβρίου το 1945.

Οι ροκάδες τον έμαθαν ως «Lemmy» τον Άγγλο Ian Fraser Kilmister διότι πιτσιρικάς, μπατηράκος και ορφανός, έκανε συνεχώς τράκα. Έλεγε στα φιλαράκια «Lend me», δάνεισε με. Από τη αρχική λέξη Le του Lend και το Me γεννήθηκε το προσωνύμιο Lemmy. Μπλέχτηκε με τη ροκ μουσική, δεν θα μπορούσε να κάνει άλλη δουλειά.
Μπασίστας, τραγουδιστής, συνθέτης βέβαια μπλέχτηκε με διάφορα συγκροτήματα, και αρχές της δεκαετίας ’70 με το Hawkwind. Όταν έφτιαξε το Motorhead, ήθελε να ονομάσει Bastards το συγκρότημα, αλλά »κόψε τις μαλακίες…» του είπε ο μάνατζερ του. Έπινε πολύ και δεν χαλούσε το χατήρι σε κανένα ναρκωτικό, όχι και στην ηρωίνη, σύμφωνα με δική του κουβέντα. Λέγεται ότι έκανε σεξ με 1.200 γυναίκες.
«I will see you on the other side» το μήνυμα του Ozzy Osbourne για το «φευγιό» του Lemmy. «We” re forever grateful for all of your inspiration» o αποχαιρετισμός από τους Metallica. Αναφέρω δύο απ” όσα έγραψαν άτομα της rock κοινότητας στο facebook και το twitter.

Οι ίδιοι οι Motorhead έγραψαν: «Παίξτε δυνατά Motorhead, παίξτε δυνατά Hawkwind, παίξτε δυνατά Lemmy. Πείτε ένα ποτό, γιατί όχι περισσότερα. Γιορτάστε τη ζωή του αγαπημένου μας, όπως έκανε κι αυτός».

Το άγαλμα του Lemmy βρίσκεται στο αγαπημένο του μπαρ Rainbow and Grill στο Λος Άντζελες, όπου ζούσε.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη