Δημήτρης Καμμένος: Βάζω την ελληνικότητα της Μακεδονίας πάνω από τη συγκυβέρνηση

720_552976_3664f2e9bc-bc0cbcacb0bac405

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.


«Οι ΑΝΕΛ έχουμε κάποιες βασικές αρχές στη στάση μας και αυτό πολλάκις έχει φανεί στα 2,5 χρόνια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ… Η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία σε κάποιον προσδιορισμό αυτού του κατασκευασμένου κρατιδίου. Αυτή τη γραμμή θα κρατήσουμε. Είναι μία κόκκινη γραμμή και μία άλλη κόκκινη γραμμή είναι ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Με μεγάλη έμφαση πρέπει να σημειώσω ότι δεν θα δεχθούμε εθνική ταυτότητα μακεδονική και όλα τα παράγωγα της, ούτε τη γλώσσα μακεδονική, ούτε την εθνότητα. Είναι σύνθετο το ζήτημα».

Ερωτηθείς στο τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ εάν η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική απάντησε μεταξύ άλλων «προβληματίζομαι, έχω την απορία εάν όλοι οι Μακεδόνες ή Ηπειρώτες βουλευτές θα δεχθούν να ψηφίσουν παράγωγο με τον όρο Μακεδονία στην ονομασία. Εάν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Μακεδόνες ή μη ψηφίσουν με σύνθετο όνομα και όλοι οι υπόλοιποι ψηφίσουν “όχι” και μένουμε εμείς οι δύο, νομίζω ΄τότε θα πρέπει να σκεφτούμε και εμείς τη στάση μας, αλλά νομίζω δεν είναι εύκολο να κάνουμε πίσω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρόεδρος της Βουλή και σημείωσε:

«Προσωπικά δεν θα ζήσω άλλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Δεν θα μου είναι εύκολο να το ψηφίσω… Εννοείται, πως βάζω την ελληνικότητα της Μακεδονίας πάνω και από τη συγκυβέρνηση. Είναι εθνικό το ζήτημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Δημήτρης Καμμένος στον Realfm 97,8

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη