Η ιστορία εκδικείται και είναι βαριά η τιμωρία

i-istoria-ekdikeitai-kai-einai-baria-i-timoria

Και ξαφνικά στα social media τα troll του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σιωπήσει. Σιγή ασυρμάτου για το θέμα με τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό. Λες και δεν πήραν «γραμμή» από το Μαξίμου, λες και ο Καρτερός είναι ταξίδι για δουλειές κι άφησε μόνους τους κακόμοιρους τους παπαγάλους. Αλλά τι να σου κάνουν κι αυτοί όταν το τσίρκο Μεντράνο δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε για τα βασικά, ούτε για τα σοβαρά;

Μόνο ελάχιστοι «αναλυτές» της τζάμπα άποψης έχουν βγει και ψελλίζουν διάφορα. «Να δούμε τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση». «Να σκεφτούμε μήπως κρύβεται κάτι πίσω από το αίτημα για ακύρωση του ασύλου». «Να είμαστε σοβαροί με τα εθνικά θέματα» και άλλα τέτοια μόνο και μόνο για να τονωθεί το ηθικό της κυβέρνησης.

Διότι ακόμη κι αν κρύβεται κάτι, ακόμη κι αν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική που εμείς δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε γιατί είμαστε λίγοι μπροστά στο μεγαλείο των διπλωματικών ελιγμών της κυβέρνησης, η αλήθεια είναι ότι επικοινωνιακά το Μαξίμου υπέστη δεινή ήττα.

Δεν μπορεί να το παίζεις μάγκας μπροστά στον Σουλτάνο όταν ήταν στην Αθήνα και να προτάσσεις τη Δικαιοσύνη και λίγες ημέρες μετά να κάνεις την κωλοτούμπα του αιώνα φοβούμενος την οργή της Άγκυρας.

Ακόμη κι αν έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έβηξε ο Ερντογάν και πούντιασε ο Τσίπρας. Και δυστυχώς, οι Τούρκοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι, κι αυτό ποτέ δεν είναι καλό για την Ελλάδα.

Μέχρι, λοιπόν, να συντονιστούν τα trolls και να απαντήσουν στην ξεφτίλα, καλό θα είναι να συντονιστεί το τσίρκο. Ή τουλάχιστον αυτοί που λένε ότι η εξωτερική πολιτική δεν συγχωρεί κραυγές και ανέξοδη κριτική καλό θα είναι να μας πουν γιατί το Μαξίμου βάζει άρον-άρον τον Σκουρλέτη ή τον Μουζάλα να καταθέσει αίτημα ακύρωσης του ασύλου, και μάλιστα σε αστυνομικό τμήμα, το δε υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και βγάζει πύρινες ανακοινώσεις.

Το θέμα με τους Τούρκους, έπειτα από αυτή την εξέλιξη είναι ένα. Ότι η Ελλάδα είναι πλέον υποχρεωμένη να μην εκδώσει τους 8 αξιωματικούς. Και να έπρεπε να το κάνει τώρα δεν μπορεί με τίποτε γιατί η χώρα δεν θα άντεχε νέο… Οτσαλάν. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση έχει κλείσει μυστική συμφωνία με τον Ερντογάν, ακόμη κι αν είναι ανίκανοι να σκεφτούν διπλωματικά, ακόμη κι αν πιεστούν από τον εξωτερικό παράγοντα η αλήθεια είναι μία και μοναδική: Κανείς δεν θα τολμήσει πλέον να στείλει στα τουρκικά κάτεργα και στο… κράτος δικαίου της Άγκυρας τους 8 πραξικοπηματίες.

Και δεν θα το κάνει αφενός γιατί δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί η δικαιοσύνη και αφετέρου γιατί η κυβέρνηση δεν θα αντέξει το βάρος της κατηγορίας ότι έγινε το γιουσουφάκι του Σουλτάνου.

Νομοτελειακά, όταν εμπλέκεσαι σε τέτοιες υποθέσεις, η κατάληξη είναι μία. Να πας κόντρα στον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν αν δε θέλεις να… φας ξύλο. Για σκεφτείτε πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Πάγκαλος υπέστειλε την ελληνική σημαία και από τότε που ο Οτσαλάν απήχθη από τους Τούρκους πράκτορες. Και για σκεφτείτε ότι το όνειδος παραμένει.

Έχουμε ξαναπεί ότι τα εθνικά θέματα είναι σοβαρά για να αφήνονται στα χέρια άσχετων, ιδεοληπτικών και κυρίως φοβισμένων πολιτικών. Αλλά κι ότι η ιστορία εκδικείται όλους εκείνους που ασκούσαν επί χρόνια κριτική εκ του ασφαλούς και καλούνται κάποια στιγμή να κυβερνήσουν και να πάρουν αποφάσεις.

Σκεφτείτε μόνο τι θα είχε συμβεί στη χώρα αν αποφάσιζε να ασκήσει βέτο για το άσυλο Τούρκου ένας Σαμαράς, ένας Παπανδρέου, ένας Παπαδήμος ή ένας Βενιζέλος. Σκεφτείτε τα… τσιμέντα που θα έπεφταν από τους… ουμανιστές αριστερούς που θα έβγαιναν και θα μιλούσαν για ενδοτισμό, κατάλυση της δημοκρατίας και άλλες τέτοιες ανοησίες, απ’ αυτές που μας φλόμωσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ιστορία εκδικείται και είναι βαριά η τιμωρία.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη