Πανωλεθρία Παυλόπουλου.. τό πιτσιρίκι καλεί τον Καμμένο να σώσει τη τιμή του ελληνικού λαού

img_51061512647669-1024x683

Πάγωσε η Ελλάδα από την πρωτοφανή προσβολή του Ταγίπ Ερντογάν στον ανεκδιήγητο Πάκη. Το πιτσιρίκι καλεί τον Πάνο Καμμένο να σώσει την τιμή του ελληνικού λαού από την ξεφτίλα που υπέστη σε ζωντανή μετάδοση. Eίναι προφανές ότι ο Δεκέμβριος δεν ταιριάζει στον Παυλόπουλο ο οποίος υπέστη μεγαλύτερη πολιτική ταπείνωση και από τα γεγονότα του 2008 με τον θάνατο του Γρηγορόπουλου. Αυτή τη φορά όμως η ανεπάρκεια του Παυλόπουλου έχει και τρομακτικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και την εθνική μας ακεραιότητα.

Σε ένα πρωτοφανές μανιφέστο ανάδειξης των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων μεταβλήθηκε η κατ’ ιδίαν συζήτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση, καλύπτει πλήρως τα ζητήματα», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεδίπλωσε όλο το πακέτο της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής σε σχέση με την Ελλάδα σε έναν διάλογο με τον Προκόπη Παυλόπουλο που οριακά έλαβε τον χαρακτήρα δημόσιας αντιπαράθεσης.

Δείχνοντας σαν να έχει βγει εκτός εαυτού, ευρισκόμενος μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και σε live σύνδεση με τα ελληνικά κανάλια ο σουλτάνος Ερντογάν ζήτησε επιτακτικά να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, επιχειρηματολογώντας γιατί η μειονότητα στη Δυτική Θράκη πρέπει να λέγεται τουρκική και όχι μουσουλμανική, ενώ έθεσε και θέμα Αιγαίου!
Ο κ. Ερντογάν διευκρινίζοντας ότι θα μιλήσει ξεκάθαρα όπως το έπραξε και ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι:

– Η συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αλλάξει

– Χαρακτήρισε τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

– Ζήτησε αμοιβαιότητα στο θέμα της εκλογής μουφτή, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα επιτρέπει την εκλογή Οικουμενικού Πατριάρχη από την Ιερά Σύνοδο και αυτοδιαφημίστηκε ότι παραχώρησε την τουρκική ιθαγένεια σε Ιεράρχες

– Κατήγγειλε την Ελλάδα για διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της Θράκης

– Απαίτησε να αυτοχαρακτηρίζεται σαν τουρκική η μειονότητα της Θράκης. «Στη δυτική Θράκη δεν μπορούν ούτε να χωνέψουν τη λέξη τουρκική σε μια πινακίδα ενός σχολείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν

– Ζήτησε να βρεθεί βιώσιμη λύση και στα θέματα του Αιγαίου.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο:

«Για τη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν κατανοούνται σωστά. Αυτή είναι μία συμφωνία που υπογράφτηκε πριν 94 χρόνια και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, υπήρξαν 11 χώρες που εμπλέκονται. Στη Συνθήκη υπάρχει ακόμα και η Ιαπωνία! Μιλάμε για μία συμφωνία με όλες αυτές τις χώρες. Μέσα στο διάστημα των 94 ετών ξαναοικοδομείται ο πλανήτης. Αλλαξαν πολλά και εμφανίστηκαν νέα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο διάστημα αυτό. Πχ στη Συνθήκη χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα στην Ελλάδα, είναι σωστό, αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική μειονότητα. Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν οι μουσουλμάνοι στη Δ. Θράκη μπορούν να ζήσουν τη θρησκεία τους βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης; Υπάρχουν προσπάθειες για να διορίζεται ο αρχιμουφτής από άτομα που διορίζει το κράτος. Στην Τουρκία ο Πατριάρχης δεν είναι διορισμένος. Ο πατριάρχης εκλέγεται από την Αγία Σύνοδο. Στη Δ. Θράκη όμως εξακολουθούν να μη μπορούν οι ιμάμηδες να εκλέγουν τον αρχιμουφτή τους.

Πώς λοιπόν είναι σε ισχύ η Συνθήκη της Λωζάνης; Αρα δεν εφαρμόζετε τη Συνθήκη της Λωζάνης. Στην Τουρκία δεν υπάρχουν διακρίσεις στους χώρους προσευχής, αλλά στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν ούτε να πουν τη λέξη τουρκική. Δεν μπορούν να γράψουν τη λέξη τουρκική στην πινακίδα ενός σχολείου. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα θέματα. Αυτό εννοώ με την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Υπάρχουν όμως και στρατιωτικά θέματα. Οταν αποχωρήσατε από το ΝΑΤΟ εμείς σας στηρίξαμε για να ξαναγίνετε μέλος. Για το Κυπριακό, εσείς δεν είχατε πάρει μέρος στις συνομιλίες, αλλά εγώ είχα πάρει. Στόχος μας να βρεθεί μαι βιώσιμη λύση στην Κύπρο το ίδιο και στο Αιγαίο. Υπάρχουν διάφορα θέματα που υπάρχουν στην συνθήκη της Λωζάνης, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα τόσα χρόνια που έχουν περάσει. Αν εξετάσουμε όλα αυτά τα θέματα θα δούμε ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Και το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των δικών μας ανθρώπων στη Θράκη είναι ένα πρώτης προτεραιότητας θέμα».

Μετά το φιάσκο από την πρωτοφανή δημόσια αντιπαράθεση, ο κ. Παυλόπουλος παρενέβη μετά το τέλος της δήλωσης του κ. Ερντογάν για να πει τα εξής: «Σας θυμίζω ότι δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος όπως εσείς, έχω απάντηση για όσα είπατε, αλλά θα τα πείτε με την κυβέρνηση. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε μία ειλικρινή φιλία. Εχω μία μόνο παρατήρηση για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρατε. Οι συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση, οι μέθοδοι ερμηνείας του δικαίου είναι εκείνες που προσαρμόζουν τη Συνθήκη στα εκάστοτε δεδομένα. Αυτό λέγεται ερμηνεία. Ας αποφεύγαμε ορισμένους όρους που δεν ταιριάζουν νομικά, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση».

Παρά την εμφανή προσπάθεια του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να αναδιπλωθεί σχεδόν απολογούμενος που νωρίτερα είχε πει στον Τούρκο πρόεδρο ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν χρειάζεται επικαιροποίηση ή αναθεώρηση, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν σταμάτησε την επέλασή του…

«Εγώ δεν είμαι καθηγητής αλλά ξέρω πολύ καλά το Δίκαιο. Στο Δίκαιο της πολιτικής υπάρχει όρος για επικαιροποίηση των Συνθηκών, αρκεί να υπάρχει συμφωνία των χωρών. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα από τον κόσμο. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτά τα θέματα επειδή τα θέσατε εσείς. Αν δεν κάνατε αναφορά εγώ αυτά θα τα συζητούσα με τον κ. Τσίπρα, όπως και να συμβαίνει όμως τα συζητήσαμε».

Με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο ότι ανέπτυξε το μανιφέστο του επειδή ήταν ο Έλληνας πρόεδρος που έθεσε θέμα Λωζάνης στη δημόσια συζήτησή τους.

Κλείνοντας την πρώτη τοποθέτησή του ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας «ότι υπάρχουν διάφορα θέματα, δεν είναι εύκολο έχουν περάσει 94 χρόνια, έχουν αλλάξει πάρα πολά στο διάστημα αυτό. Αν εξετάσουμε όλα τα θέματα αυτό πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές θα δεχθούν ότι πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα».

Χαρακτήρισε, για μία ακόμη φορά «το θέμα της προστασίας των ομοεθνών μας στη δυτική Θράκη ως ύψιστης προτεραιότητας για εμάς». Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Θράκη είπε ότι «επιθύμησα να πραγματοποιήσω μια επίσκεψη στη Δυτική Θράκη δυστυχώς όμως κάποιοι ενοχλούνται και προκαλούν προβοκάτσια για την επίσκεψη αυτή. Αναρτήθηκαν διάφορες αφίσες, γράφτηκαν συνθήματα, βέβαια σε κάθε κοινωνία υπάρχουν και τα συν και τα πλην, αλλά πρέπει να μην ξεχάσουμε ότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδειξε το θάρρος να κάνει αυτή την επίσκεψη μετά από 65 χρόνια και αυτά τα στοιχεία πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο». «Η δική μου επιθυμία ήταν η επίσκεψη αυτή να έχει θετικά αποτελέσματα. Εμείς να μην ασχοληθούμε με το κενό μέρος του ποτηριού, πρέπει να κοιτάξουμε στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να ενισχύσουμε τις διμερείς σχέσεις. Πιστεύω ότι με την επίσκεψη αυτή να κοιτάξουμε μπροστά» ολοκλήρωσε ο κ. Ερντογάν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°