Πρόεδρε, το βλέπεις αυτό το κωλαράκι; Απίστευτο σασί…Μούναρος…

tsipras55106_np_00541478437927-1024x683

Πάνω από ένα 1 δις ευρώ θαλασσοδάνεια στους άθλιους μηντιάρχες της χώρας (εκδότες και καναλάρχες). Ολοι είναι βουτηγμένοι στα θαλασσοδάνεια από τον Κουρή μέχρι τον Μπόμπολα.

Και όλοι κάνουν γλυκιά ζωή με βίλες, πισίνες, ελικόπτερα και μουσαντένιους λογαριασμούς. Μόνο που τα περισσότερα από τα θαλασσοδάνεια δεν δόθηκαν με πρωτοβουλία των τραπεζιτών αλλά με πολιτική παρέμβαση. Με πολιτική παρέμβαση και επί κυβερνήσεων Τσίπρα διεγράφησαν σχεδόν τα δάνεια του Μπόμπολα και πέρασε το ΕΘΝΟΣ στον Σαββίδη. Τα ίδια σκατά και με τον ΔΟΛ που πέρασε στο Μαρινάκη. Μόνο αυτά τα δύο μαγαζιά που άλλαξαν χέρια χρωστούσαν κοντά στο μισό δις ευρώ θαλασσοδάνεια την ώρα που το Δημόσιο κατάσχει τους λογαριασμούς του Μήτσου του Φούντα από τη Δραπετσώνα.
Αστέρας Βουλιαγμένης, έτος 2026.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχοντας αγοράσει από μία νεόχτιστη βίλα εντός του συγκροτήματος (ολόκληρη χερσόνησος) του Αστέρα Βουλιαγμένης που είχε πουληθεί το 2016 αντί 400 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων τα 200 εκατ. με δάνειο ελληνικής τράπεζας) απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο.

-Πρόεδρε, το βλέπεις αυτό το κωλαράκι;

.Ναι ρε συ Πρόεδρε τι εργαλείο είναι αυτό; Απίστευτο σασί…Μούναρος…

Οι δυό τους φορούν παναμέζικα καπέλα και καπνίζουν κουβανέζικα πούρα. Οι κινήσεις τους είναι σνομπ και βαριεστημένες όπως ταιριάζει σε βαθύπλουτους. Δεν έχουν λόγο να σηκωθούν από την ξαπλώστρα για λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πως όμως απέκτησαν τόση κασαδούρα οι δύο πολιτικοί άνδρες;

Η απεσταλμένη του Bloomberg στην Αθήνα Jessica Pipe ήταν μία από τις λίγες δημοσιογράφους στην οποία δέχθηκαν να μιλήσουν οι δύο άνδρες και να αποκαλύψουν πως έγιναν πλούσιοι.

-Είμασταν ακόμη κυβέρνηση όταν η Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ έφερνε στο φως τα ιλιγγιώδη ποσά των θαλασσοδανείων που είχαν πάρει εκδότες και καναλάρχες από τις τράπεζες. Ανάμεσα σ΄αυτούς υπήρχαν και κάποιοι που δεν είχαν πληρώσει ούτε καν την πρώτη δόση. Ενας μάλιστα παράτησε το εκδοτιλίκι και απλήρωτο το θαλασσοδάνειο και έγινε ευρωβουλευτής, οπότε τον πληρώναμε για 2η φορά…Τα περισσότερα δάνεια είχαν δοθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στους τραπεζίτες. Ηταν δε τέτοια τα νούμερα που κανείς από τους φαληρισμένους εκδότες δεν επρόκειτο να τα επιστρέψει. Στο κάτω κάτω δεν υπήρχαν πλέον αναγνώστες για τις εφημερίδες. Οι εφημερίδες για τις οποίες είχαν λάβει τα δάνεια δεν χρησίμευαν ούτε για να τυλίγουν ψάρια. Ασε που οι υποθήκες ήταν της πλάκας. Οι πιο πολλοί δε, είχαν σπεύσει να μεταβιβάσουν σε τρίτα πρόσωπα ή εξωχώριες τα περιουσιακά τους στοιχεία…Τα συνολικά θαλασσοδάνεια στους μηντιάρχες ξεπερνούσαν τα 2 δις ευρώ. Στην συνέχεια κάποιοι από δαύτους εκβίαζαν τους τραπεζίτες να συμψηφίζουν τα δάνεια με διαφημίσεις που έδιναν οι ίδιες οι τράπεζες…Οταν κάναμε την Εξεταστική και άρχισαν να σφίγγουν τα γάλατα οι εκδότες απαιτούσαν να γίνει κούρεμα των δανείων τους διαφορετικά απειλούσαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Αντιληφθήκαμε έτσι την τέλεια παγίδα την οποία έστηναν οι μηντιάρχες με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Εμείς είχαμε φάει όλη μας τη ζωή στην πολιτική χωρίς να βγάλουμε δεκάρα τσακιστή πέρα από τους μισθούς μας…Εξοργιστήκαμε με αυτά που συνέβαιναν. Αισθανθήκαμε μαλάκες και παγιδευμένοι…Σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή ετοιμαζόμασταν να δώσουμε τηλεοπτικές άδειες σε καναλάρχες που θα ακολουθούσαν τις ίδιες μεθόδους…Αδιέξοδο…

Οπότε σε έναν από τους δυο μας και συγκεκριμένα στο Πάνο κατέβηκε μια απίστευτη ιδέα: Nα γίνουμε κι εμείς καναλάρχες-μηντιάρχες. Για την ακρίβεια θα βάζαμε μπροστινούς αχυρανθρώπους και θα παίρναμε από μία τηλεοπτικά άδεια αντί να την δώσουμε στους μαφιόζους που είχαν υποβάλλει αιτήσεις. Στην συνέχεια θα φωνάζαμε στο Μαξίμου τους τραπεζίτες. Ο μόνος τρόπος για να γίνουμε πλούσιοι ήταν να γίνουμε μηντιάρχες με δανεικά και αγύριστα…Αλλωστε δεν θα ζήσει κανείς μας για πάντα κι εμείς (όπως και οι μηντιάρχες που στο μεταξύ είχαν αποκτήσει βίλες και είχαν βγάλει τα εκατομμύρια των δανείων στο εξωτερικό) είχαμε δικαίωμα να διεκδικούμε μια άνεση στα γεράματά μας…Φωνάξαμε λοιπόν τους τραπεζίτες στο Μαξίμου και τους ανακοινώσαμε ότι η Λαική Δημοκρατία της Ελλάδος κρατικοποιεί τις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο είχαμε στο χέρι όλους τους θαλασσοδανεισμένους μηντιάρχες και επιχειρηματίες. Είχαμε επίσης την άνεση να πάρουμε κι εμείς από 1 δις ευρώ δάνειο για να στήσουμε τα κανάλια μας…Ηταν μια γαμάτη ιδέα και προκειμένου να δίνουμε στα λαμόγια εκεί έξω δάνεια και να μας εκβιάζουν κρατικοποιήσαμε τις τράπεζες και τους αλλάξαμε τα φώτα. Γίναμε εμείς μηντιάρχες γι΄αυτό μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα του κόλπου της Βουλιαγμένης και τα “εργαλεία” που βλέπεις να παίζουν στην πισίνα.

Η δημοσιογράφος του Bloomberg ενθουσιασμένη για την απίστευτη αποκλειστικότητα που μόνο σε ένα κράτος όπως η Κολομβία των Βαλκανίων θα μπορούσε να συμβεί γδύθηκε και βούτηξε στην πισίνα. Τώρα τα “εργαλεία” είχαν γίνει τρία και έπαιζαν μεταξύ τους στην πισίνα…

-Αυτή είναι ζωάρα Αλέξη μου…Κατάλαβες πως ζούσαν οι μηντιάρχες όλα αυτά τα χρόνια με τα δάνεια που τους έδιναν οι τράπεζες. Ε, λοιπόν τις κρατικοποιήσαμε και τέλειωσε το πανηγύρι…Ζωάρα αδελφέ, ζωάρα…

Είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχει δημοσιευθεί ως τώρα για τον διαπλεκόμενο κόσμο των ΜΜΕ. Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο εξηγεί και ερμηνεύει την κατάντια των ΜΜΕ σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Μέσα από τις 412 σελίδες του ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ μπορεί κανείς να διαπιστώσει γιατί η Ελλάδα γέμισε με τυχάρπαστους νεόπλουτους μηντιάρχες οι οποίοι καβάτζωσαν πάνω από 2 δις ευρώ δάνεια για να υποδυθούν τους εκδότες και καναλάρχες.
PORISMA0930-1024x768
Η ξεφτίλα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας αντανακλάται τόσο στα πρόσωπα του πολιτικού προσωπικού όσο και των “επιχειρηματιών” των ΜΜΕ.

Μέσα στις 412 απόκρυφες σελίδες μπορεί να διαβάσει κανείς και την μεθοδολογία που οι περισσότερες από δαύτες τις λινάτσες-μηντιάρχες απέκτησαν πολυτελείς βίλες, εξωχώριους λογαριασμούς και τεράστια προσωπική περιουσία.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη