Ραγδαίες εξελίξεις τώρα.. Βάζει λουκέτο στην ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης

savvidis-sekap-696x464

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ελληνική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ ανακοίνωσε σήμερα πως το διοικητικό συμβούλιο της θα συνεδριάσει την Πέμπτη εκτάκτως προκειμένου να δρομολογήσει την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».

Τι έλεγαν πριν από λίγες ημέρες οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη μετά το «μπλόκο» από το Τελωνείο Ξάνθης

Πριν από λίγες ημέρες το Τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια της επικύρωσης του προστίμου των 38,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Εφετείο.

Πρόκειται για μία «εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση του Τελωνείου», σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον Ιβάν Σαββίδη, κάτι που θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημίες για την εταιρεία, ειδικά σε μια περίοδο με υψηλή κατανάλωση.

Όπως εξηγούσαν πηγές της αγοράς, ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας επιτρέπει στις καπνοβιομηχανίες να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών. Γι’ αυτό τον λόγο, οι καπνοβιομηχανίες καταθέτουν, όπως προβλέπεται, εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Παρότι η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει εγγύηση πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, αλλά και έχει υποβάλει αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, το Τελωνείο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επικύρωσε το πρόστιμο, αρνείται την πίστωση, ζητώντας την άμεση καταβολή του.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη