ΡΕ, Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

ImageGen.ashx

Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, να το παραδεχθούν ακόμα και οι άθεοι, κάτι περίεργο και ψιλοανεξήγητο σε αγκαλιάζει. Τι να “ναι αυτό; Το συλλαμβάνουν οι κεραίες του καθένα ή αρχίζει να νοιώθει έτσι για να καλύψει κάποιο κενό.

Είναι οι μέρες που ξαναζεσταίνεται η σκέψη και η σχέση με το θείο, το άγνωστο. Τον άνθρωπο τον έφτιαξε ο Θεός. Έλα! Αυτό το ξέρουμε από πιτσιρικάδες. Το γράφουν και τα άγια τεφτέρια. Ότι όλα τα πλάσματα που αναπνέουν, σκουλήκια, περδίκια, γίδια, ποντίκια, τα πάντα όλα είναι του Πλάστη δημιουργήματα.
Δεν έφτιαξε, δηλαδή, ο άνθρωπος τον Θεό. Και πώς θα μπορούσε ο χάλιας να το κάνει αυτό. Ούτε ίσος με τον Δημιουργό του είναι, ούτε όμοιος του.

Μιλάμε για τον αληθινό Θεό, τον μοναδικό. Όχι τους άλλους που τους είχε ζωγραφίσει με το φοβικό μυαλό του ο άνθρωπος, ο ξεφτυλισμένος. Αν είναι δυνατόν. Να προσκυνά παραμυθένιους Θεούς.

Έχει αυτή την ανάγκη, όμως. Χρειάζεται Θεούς ο άνθρωπος, μέχρι να τους βλέπει με δέος σαν αληθινούς και τους ψεύτικους.
Ο Θεός δεν έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Να, όμως, που οι φουκαράδες τον δοξάζουν, επειδή θαρρούν ότι ο μεγαλοδύναμος έχει τη ανάγκη τους. Τον καλό λόγο τους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη