ΤΩΡΑ Αλέξης Τσίπρας.. πρότασή στον Κώστα Καραμανλή ως υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας!

a5044851510664942-1024x683

Βγάζω την Ελλάδα από τα Μνημόνια και πάμε σε εκλογές!!!
Αυτό εξομολογήθηκε την Κυριακή σε στενό κύκλο ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετώντας την ημερομηνία των εκλογών το αργότερο τον Οκτώβριο του 2018. Από τα συμφραζόμενα του πρωθυπουργού οι συνομιλητές του συμπέραναν πως και ο ίδιος πιστεύει πως ακόμη κι αν χάσει τις εκλογές θα χρησιμοποιήσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να επιστρέψει το 2020 ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου.
-Η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ναρκοθετημένη…
παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μια και ο ίδιος θα φυτέψει τις νάρκες. Μία από αυτές θα είναι η πρότασή του για τον Κώστα Καραμανλή ως υποψήφιο πρόεδρο Δημοκρατίας!

Στο μεταξύ προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link στη Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του χαρακτήρισε μάλιστα την Ελλάδα “γη της ευκαιρίας που ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις”, καλώντας τους επενδυτές να γίνουν μέρος της ανάκαμψης της χώρας.

Ανοίγοντας την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε: “την τελευταία φορά που σας απηύθυνα το λόγο από αυτό το συνέδριο, προσπάθησα να σας δείξω την αφοσίωση της κυβέρνησής μας στο να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα εντός τροχιάς και να σας καλέσω να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια”.

Όπως συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, “πράγματι σήμερα είμαι σε θέση να πω ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα”.

Αναφερόμενος στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, τόνισε ότι η “ελληνική οικονομία, μετά από χρόνια ύφεσης, αναπτύσσεται ξανά. Η ανάπτυξη του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2% το 2017, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό του 2018 θα είναι στο 2,5%. Το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί κατά 6% από την ημέρα που αναλάβαμε την κυβέρνηση της χώρας. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν τα 3 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017, αυξημένες κατά 69% συγκριτικά με το 2016”.

Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι “όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο να υπεραποδώσει η Ελλάδα των δημοσιονομικών στόχων αλλά και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι Αμερικανοί επενδυτές είναι από τους επενδυτές που συνεισφέρουν περισσότερο στις ελληνικές επιχειρήσεις, επομένως αναμένουμε ότι θα παραμείνουν οι επενδυτικές ευκαιρίες ώστε να εκμεταλλευτούμε όσο δυνατόν περισσότερο τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας”.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σημείωσε πως “η απόφασή μας να είναι οι ΗΠΑ επίτιμος καλεσμένος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μας όσον αφορά στο να χτίσουμε ακόμη πιο βαθιές διμερείς σχέσεις. Από αυτή την άποψη, θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην έκθεση το 2018, προκειμένου να εξερευνήσουμε το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πριν από αυτό, το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και θα είναι προσηλωμένη στο επόμενο βήμα, στην εποχή μετά τη λιτότητα και την ύφεση. Και θα έχουμε ανάπτυξη, επενδύσεις και φυσικά, ευημερία”.

Επομένως, κατέληξε ο ίδιος: “Η γη της ευκαιρίας ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις. Η ανάκαμψη της Ελλάδας είναι εδώ και σας καλεί να γίνετε μέρος της”.
240karamouzis-1

Την εκτίμησή του ότι οι όποιες επιπτώσεις από τις εποπτικές αλλαγές και τα stress tests θα είναι “διαχειρίσιμες” για τις ελληνικές τράπεζες, εξέφρασε μιλώντας στο ίδιο forum ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραμούζης: “το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, ορισμένες εκ των οποίων κληροδοτήθηκαν από την πρωτοφανή κρίση όπως:

· τα υψηλά (αν και μειούμενα) επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων,
· το βελτιούμενο μεν αλλά υπαρκτό ακόμα πρόβλημα της ρευστότητας και την επιστροφή των καταθέσεων
· τους περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων
· τη συρρίκνωση των δανειακών χαρτοφυλακίων

Παράλληλα, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι “η κεφαλαιακή επάρκεια, η ποιότητα του ενεργητικού, οι συνθήκες ρευστότητας και η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών βαίνουν όμως βελτιούμενες, τα σχέδια αναδιάρθρωσης οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση και οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε οργανική κερδοφορία μετά από χρόνια σωρευτικών ζημιών στα πλαίσια μίας ανακάμπτουσας οικονομίας”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και κάποιες ευρύτερες προκλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, περιλαμβανομένων κάποιων εποπτικών πρωτοβουλιών (π.χ. IFRS 9, Basel III, MIFiD 2, TRIM,PSD2, calendar provisioning), η εφαρμογή των οποίων μπορεί δυνητικά να επιβαρύνει την κεφαλαιακή θέση των τραπεζών, ενώ σε συνδυασμό με τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τις αγορές, τους μη-τραπεζικούς διαμεσολαβητές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τις μεταβολές των προτιμήσεων των πελατών και τις νέες ρηξικέλευθες τεχνολογίες, απαιτούν μεγάλου εύρους μετασχηματισμό στο υπάρχον τραπεζικό επιχειρηματικό μοντέλο.

“Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το βελτιούμενο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και την διαφαινόμενη πιθανότητα ότι η χώρα θα βγει επιτυχώς απ’ το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, την υψηλή και βελτιούμενη κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, που βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα, τη σημαντική προ-προβλέψεων κερδοφορία (περίπου €4.2δισ. σε ετησιοποιημένη βάση), που αποτελεί σημαντικό περιθώριο ασφάλειας για δυνητικές μελλοντικές προβλέψεις, το δείκτη κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από προβλέψεις στο 50%, τα οποία ελαττώνονται σύμφωνα με τους επιχειρησιακούς στόχους, νιώθω σήμερα περισσότερο πεπεισμένος ότι οι επιπτώσεις από τις εποπτικές αλλαγές και την άσκηση προσομοίωσης ακραίων συνθηκών (stress test) θα είναι διαχειρίσιμες, χωρίς συστημικές διαταραχές, ιδίως εάν δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στις τράπεζες να μειώσουν αποτελεσματικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και να καλύψουν την όποια επίπτωση στη κεφαλαιακή τους θέση μέσω εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίων και αποτελεσματικής διαχείρισης ενεργητικού”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη