Αποκάλυψη από τα Σκόπια – Οσμάνι: «Συμφωνήσαμε ο όρος «Μακεδονία»

katroygk-thumb-large-2-thumb-large-750x430

Μια σημαντική αποκάλυψη για τις διαπραγματεύσεις στις οποίες βρίσκονται Αθήνα και Σκόπια σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, έκανε από τα Σκόπια ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Μιλώντας στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Οσμάνι αποκάλυψε ότι Αθήνα και Σκόπια έχουν συναινέσει στο ότι «ο όρος «Μακεδονία» πρέπει να βρεθεί σε οποιαδήποτε παραλλαγή».

Οπως είπε, έχουν συζητηθεί διάφορες «παραλλαγές» όμως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες: «Θεωρώ ότι ορισμένες προτάσεις πρέπει να είναι επαρκώς προετοιμασμένες ώστε να αντέχουν την πίεση του κοινού», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι ανάγκη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για «λόγους ασφαλείας».

Σημειώνεται, πως μόλις χθες, ο κ. Οσμάνι, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, και το γεύμα εργασίας που ακολούθησε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δήλωνε πως «Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, συμφωνία για κάποιου είδους λύση. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, περιμένουμε τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στα τέλη αυτού του μήνα, ελπίζουμε να έλθει με συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα την σκεφτούμε και μετά θα λάβουμε θέση».

Αποσαφήνιζε, μάλιστα, πως «οτιδήποτε ακούγεται στα μέσα ενημέρωσης για διάφορα ονόματα ή προτάσεις είναι μόνο εικασίες» και δεν βοηθάει τη διαδικασία. Αυτό που έχει σημασια «είναι να είμαστε δεσμευμένοι για την αναζήτηση λύσης» μέσα στους επόμενους έξι μήνες είπε προσθέσει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη