Αποκάλυψη: Τρία ονόματα και μια «παραλλαγή» στα… Κυριλλικά που «παίζει πολύ»

Καταγραφή-18-750x430

Αυτές είναι οι προτάσεις Νίμιτς για την ΠΓΔΜ

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι των συνομιλιών τις επόμενες ημέρες, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με την «Real News» πρόκειται για τα ονόματα «Βόρεια Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία» και «Nova Macedonia».

Η «παραλλαγή» που θα μπορούσε να …πείσει τον Καμμένο
Μια παραλλαγή του «Nova Macedonia» φαίνεται ό,τι τις τελευταίες ώρες …παίζει έντονα στο παρασκήνιο, προκειμένου να διαφανεί αν θα μπορούσε να πέσει, ως «συμβιβαστική λύση», στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, στις 19 Ιανουαρίου. Το όνομα αποκάλυψε η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» και επιβεβαιώνεται από γνώστες των διαπραγματεύσεων η ύπαρξη του και η διακίνηση του ως πιθανής συμβιβαστικής λύσης.

Πρόκειται για το «Novamakedonski» (προφέρεται ΝόβαΜακεντόσκι), γραμμένο στα Κυριλλικά. Το όνομα θα προφέρεται έτσι, δεν θα μεταφράζεται και σύμφωνα με πληροφορίες «παίζει πολύ» εσχάτως στην σκέψη του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος δεν αποκλείεται να το προτείνει.

Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι με τέτοια ονομασία δεν θα ακούγεται «ατόφιος» ο ελληνικός όρος «Μακεδονία», τον οποίο ο Πάνος Καμμένος, μετά από την σύσκεψη στο Μαξίμου την Πέμπτη, υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί. Σε ότι αφορά το «Novamakedonski», κάποιοι συνομιλητές του, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, υποστηρίζουν ότι είναι ένα όνομα που «θα το κοίταζε».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1news.gr