Βίντεο-ντοκουμέντο από την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

720_557646_1fe7654bd0-b8bb11a1c6e2de03

Ένταση προκλήθηκε στα Ίμια, κατά τη διάρκεια ρίψης στεφάνου στον θαλάσσιο χώρο από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.


Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι …εμπόδισαν τον Πάνο Καμμένο να ρίξει στεφάνι στα Ίμια , ωστόσο στο βίντεο που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα δεν φαίνεται καμία επιχείρηση παρεμπόδισης του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ.

«Την 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30, αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Ακτοφυλακής μας, η προσέγγιση στις νησίδες Καρντάκ του πλοίο του ελληνικού ΠΝ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες”, αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Ακολουθεί το βίντεο

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη