Βασίλης Στεφανάκος: Η αποφυλάκιση και οι «τσούλες της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας»

720_555923_ca947b7044-ba66d62415297e6e

Οργισμένος εμφανίζονταν λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, το καλοκαίρι του 2016, ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος απόψε το βράδυ εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο.
Ο Βασίλης Στεφανάκος δολοφονήθηκε άγρια νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, 17.01.2018, στο Χαϊδάρι. Εκεί, δηλαδή, όπου διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων και όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Στην «πιάτσα» το Χαϊδάρι θεωρούνταν η «έδρα» του. Γι’ αυτό το λόγο οι πληροφορίες ανέφεραν πως όταν κυκλοφορούσε στην περιοχή δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αυτό ίσως ήταν το «παραθυράκι» που χρειάζονταν οι εκτελεστές, οι οποίοι τον πλησίασαν απόψε και τον «γάζωσαν» μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Κάπως έτσι γράφτηκε το τέλος του γνωστού βαρυποινίτη…


Βασίλης Στεφανάκος: Γιατί είχε γίνει… έξαλλος με δημοσιογράφους και αστυνομικούς
Με μια σκληρή δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Βασίλης Στεφανάκος επιτέθηκε λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς.

Αφορμή τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την αποφυλάκισή του. «Για ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας», μιλούσε τότε ο Βασίλης Στεφανάκος. Ο οποίος έκανε επίσης λόγο για λιβελογραφήματα που ήταν μεθοδευμένα.

Ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2016, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν εκείνη την περίοδο πως τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης αφού έχουμε τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Ελεγαν επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό αντικαταστάθηκε η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου με την επιβολή όρων. Και μάλιστα με καθυστέρηση έξι μηνών. Αυτό διότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργετήματος από τις 19 Μαρτίου 2016.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη