«Ηθοποιός σημαίνει φως» 20 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Χορν

dhmhtrhs-xorn

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, 16 Ιανουαρίου 1998, έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ο Δημήτρης Χορν (1921-1998).

Ο Δημήτρης Χορν, πριν συγκροτήσει το δικό του θίασο μαζί με τη Μαίρη Αρώνη, εμφανίστηκε ως πρωταγωνιστής σε έργα όπως «Αλάτι και πιπέρι», «Η κυρία με τις καμέλιες» κ.ά. Το 1945 συνεργάζεται με τον θίασο Μελίνας Μερκούρη – Νίκου Χατζίσκου και στη συνέχεια επιστρέφει στο «Βασιλικό Θέατρο».


Το 1953 γνωρίζει την Έλλη Λαμπέτη και, για τα επόμενα χρόνια, ανεβάζουν έργα όπως «Ο βροχοποιός», «Νυφικό Κρεβάτι» και «Το παιχνίδι της Μοναξιάς»κ.α

Ο Δημήτρης Χορν, παρόλο που πρωταγωνίστησε μόνο σε λίγες ταινίες στον κινηματογράφο, άφησε πίσω του εξαιρετικές ερμηνείες, που φτάνουν μέχρι σήμερα («Κάλπικη λίρα» – 1954, «Μια ζωή την έχουμε» – 1955 , «Το κορίτσι με τα μαύρα» -1956 κ.α).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη