Μάθανε ότι οι Σκοπιανοί μας… γλεντάνε, πλάκωσαν και οι Αλβανοί

mathane-oti-oi-skopianoi-mas-glentane-plakosan-kai-oi-albanoi

Κρυφές μένουν κρίσιμες πτυχές των εθνικών ζητημάτων και δυστυχώς τις μαθαίνουμε από αλλού, από πηγές που δεν έχουν σχέση με την ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του site himara.gr το οποίο έχει ειδήσεις από την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Μπουσάτι έκανε κάποιες δηλώσεις, ενόψει της συνάντησης που θα έχει σε λίγες ημέρες με τον Νίκο Κοτζιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο Μπουσάτι ανέλυσε τα προβλήματα των δύο χωρών και περιέγραψε τις λύσεις τους. Συγκεκριμένα,

-Πρώτο πακέτο είναι η επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης στο οποίο συνδυάζεται το θέμα των Τσάμηδων. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν τα ακίνητα των Τσάμηδων, είναι το ζήτημα του νεκροταφείου ή του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου εδώ, κλπ.

-Δεύτερο πακέτο είναι τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και συνδυάζεται με τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα.

Επίσης υπάρχουν προξενικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να διευκολυνθούν οι συμπατριώτες μας, τόσο από τις άδειες οδήγησης όσο και για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους, όσων ζουν στην Ελλάδα.

-Τρίτο πακέτο είναι το «πακέτο του μέλλοντος» και αυτό αφορά θέματα που σχετίζονται με την τελική διευθέτηση του συνοριακού καθεστώτος, γιατί έχουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα από τη μία πλευρά και την απόφαση του 2009 και τις θέσεις των δύο πλευρών από την άλλη.

Έχουμε επίσης θέματα χερσαίων συνόρων, όχι για τα ίδια τα σύνορα, αλλά ζητήματα που σχετίζονται με τη συντήρησή τους και τον καλύτερο καθορισμό των κανόνων των χερσαίων συνόρων. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν αντίκτυπο, φυσικά, στο μέλλον μας.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος, οι συνομιλίες αναπτύσσονται με διερευνητική διάθεση και όχι με στόχο τη διαπραγμάτευση.

Εδώ έχουμε αυτό που λένε «μάθανε ότι οι Σκοπιανοί μας… γλεντάνε, πλάκωσαν και οι Αλβανοί». Απαράδεκτες αξιώσεις από την Αλβανία που, όμως, δεν προκάλεσαν την αντίδραση της περήφανης εξωτερικής πολιτικής η οποία θέλει να κλείσει όλα τα εθνικά θέματα πρόχειρα και βεβιασμένα.

Τα Τίρανα θέτουν ξανά θέμα Τσάμηδων και προφανώς σκέφτονται να το βάλουν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Κοτζιά στη συνάντηση που θα γίνει στην Κορυτσά.

Και δεν φτάνει αυτή η απαράδεκτη στάση τους, αλλά εξομοιώνουν την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με τους Αλβανούς που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας απολαμβάνοντας οι περισσότεροι όλα τα καλά που μπορεί να έχει μια οργανωμένη χώρα. Οι Βορειοηπειρώτες ζουν με τον καθημερινό φόβο, τους παίρνουν τις περιουσίες, αγωνίζονται να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες και εξομοιώνονται με τους Αλβανούς που έχουν έρθει κατ’ επιλογήν τους στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Και απαιτεί μάλιστα προστασία των δικαιωμάτων τους, όταν η κυβέρνηση Ράμα δεν ξέρει τι είναι δικαιώματα για μια μειονότητα που ζει εκατοντάδες χρόνια στην Αλβανία.

Αν η ελληνική πλευρά τα γνωρίζει αυτά κάνει έγκλημα που δεν αντιδρά. Αν δεν τα γνωρίζει οφείλει να κόψει τον αέρα των Τιράνων γιατί σαν πολύ φόρα έχουν πάρει όλοι. Επειδή βρήκαν μπόσικη την… αριστερή απάτη που ουδόλως ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα και για τα σύνορα, θα επιτρέψουμε να μας ανέβουν και στο κρεβάτι;

Άντε, μετά τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς, αλλά και την Άγκυρα που αμφισβητεί το μισό Αιγαίο και τη Θράκη, να ξυπνήσουν και οι Βούλγαροι, μπορεί και οι Σέρβοι και να είμαστε η χώρα που θα παίζουν όλοι σφαλιάρες.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη