Παρασκήνιο: Το τηλεφώνημα – φωτιά και η παραίτηση Ζουράρι

ζουραρις3

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Ζουράρι είχε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.


Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Πρωθυπουργός θα λάβει την απόφασή του αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση, μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το βράδυ της Δευτέρας (15.01.2018).

Πάντως το θέμα είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου: «Η αυτός ή εγώ», είχε πει στον ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά.

Η επιστολή παραίτησης

Με μια λιτή επιστολή που δεν ξεπερνά τις πενήντα λέξεις ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτή την παραίτησης του.
Στην επιστολή, την οποία δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κώστας Ζουράρις αναφέρει:

«Ερίδματε (σ.σ. καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη