Στα… τέσσερα μπροστά στον Σουλτάνο

img_546215126525881-1024x683

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει ακύρωση της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς έχει προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις στο Πανελλήνιο. Μπορεί κάποιοι να σκέπτονται «που να μπλέκουμε τώρα με τον Ερντογάν, έχουμε και το προσφυγικό που καίει», ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατών πολιτών αισθάνονται ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ για την παρέμβαση του Τσίπρα και της παρέας του στη Δικαιοσύνη. Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών, βασικό στοιχείο της ελληνικής δημοκρατίας. Αυτό που έγινε χθες απέδειξε κάτι πολύ χειρότερο: Ότι η αριστερή… προοδευτική κυβέρνηση της χώρας, αυτή η βρόμικη αριστερά που γιγαντώθηκε πουλώντας ιδανικά που δεν πίστεψε ποτέ, είναι σήμερα το γιουσουφάκι και του Σουλτάνου Ερντογάν.


style="display:inline-block;width:500px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="1267677423">


Μέσα σε λίγες εβδομάδες αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν παρέδωσαν τα πάντα στην Άγκυρα. Άφησαν τον Ερντογάν να μας εξευτελίσει μέσα στην πατρίδα μας. Του επέτρεψαν να γυρνά σαν απόλυτος άρχοντας στη Θράκη, δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν την τουρκική διπλωματία από το να ανοίξει απροκάλυπτα όλα τα «γκρίζα» θέματα στα ελληνοτουρκικά.

Και τώρα; Με τις πρώτες κραυγές των «γκρίζων λύκων» της κυβέρνησης Ερντογάν τι κάνουν; Ετοιμάζονται να παραδώσουν στην Άγκυρα 8 ανθρώπους επειδή αντιστάθηκαν στον Σουλτάνο;

Το συμπέρασμα είναι ότι έλεγε αλήθεια ο Ερντογάν όταν αποκάλυψε πως ο Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την απέλαση των «8» μέσα σε λίγες ημέρες από την έλευσή τους στην Ελλάδα. Και φαίνεται ότι ο Τσίπρας στις πρόσφατες επαφές στην Αθήνα, του υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα να τους ξαποστείλει.

Άραγε πώς αισθάνονται οι… δημοκράτες αριστεροί που μεγάλωσαν με τα ιδανικά της αλληλεγγύης, της βοήθειας στους κυνηγημένους από ολοκληρωτικά καθεστώτα; Γιατί μπορεί ο Ερντογάν να είναι εκλεγμένος αλλά επί της ουσίας πρόκειται για τη χειρότερη μορφή του ισλαμοφασισμού η οποία απειλεί την Ελλάδα.

Πώς θα αισθάνονταν άραγε οι χιλιάδες διωκόμενοι από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που βρήκαν καταφύγιο και άσυλο σε άλλες χώρες εκείνα τα ταραγμένα χρόνια της 7ετίας; Τι θα γινόταν αν οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί αποφάσιζαν την απέλαση τους και τους παρέδιδαν στους βασανιστές της Χούντας;

Είναι σίγουρο ότι η απέλαση των Τούρκων θα είναι η υπογραφή της καταδίκης τους. Και είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι καλύτερα να μην μας τύχαινε αυτό το πρόβλημα, καλύτερα να μην έρχονταν στην Ελλάδα οι Τούρκοι αξιωματικοί. Όμως, ήρθαν, φιλοξενήθηκαν, γλίτωσαν τη ζωή τους και η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι δεν πρέπει να οδηγηθούν στη σφαγή. Η κυβέρνηση δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστών για μικρότερης σημασίας θέματα, θα σεβαστεί αποφάσεις που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Η παρέμβαση του Μαξίμου θα γραφτεί στις πιο ντροπιαστικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ως κλασικό παράδειγμα ραγιαδισμού χωρίς όρια. Γιατί τι θα μας έκανε ο Σουλτάνος δηλαδή αν αποφασίζαμε να κρατήσουμε τους Τούρκους επειδή κινδυνεύουν; Τι θα μπορούσε περισσότερο να μας κάνει αλλά και πόσο μπορεί να απειλεί μια ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της ΕΕ;

Κι εδώ έρχεται η παντελής έλλειψη συμπαράστασης των Βρυξελλών στην Ελλάδα. Αντί να πουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι κι ευρωπαϊκά και κανείς δεν τολμά να τα αμφισβητήσει, κρύβονται πίσω από τη γραφειοκρατία τους.

Όμως, και η στάση της ΝΔ δεν ήταν εξ αρχής ξεκάθαρη. Για μια ακόμα φόρα τα αντανακλαστικά της υπήρξαν μουδιασμένα. Αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι η… καθυστερημένη ανακοίνωση που εξέδωσε ήταν άνευρη χωρίς να αγγίζει την ουσία του θέματος, έσπευσε να βγάλει νέα σε πιο σκληρή γραμμή.

Καλό είναι να… ακονίσουν λίγο τα αντανακλαστικά τους στην Πειραιώς ώστε τουλάχιστον στα κρίσιμα εθνικά θέματα να έχουν ξεκάθαρες θέσεις χωρίς αστερίσκους.

Η τακτική του μεσαιοχωριτισμού που καμιά απόφαση δεν πρέπει να «ενοχλεί» κανέναν, όλα επίπεδα δηλαδή, χωρίς γωνίες και χωρίς να εξοργίζεται κανείς δεν είναι πολιτική ΝΔ, είναι πολιτική… Καμμένου που το παίζει πατριώτης κατά το δοκούν και κρύβεται στα δύσκολα.

«Η πιο δύσκολη γλώσσα είναι τα… ξεκάθαρα που τα μιλούν λίγοι», λέει η λαϊκή σοφία. Ισχύει για τη ΝΔ αλλά πρωτίστως ισχύει για την ελληνική κυβέρνηση που έπεσε στα τέσσερα μπροστά στον Σουλτάνο, και μάλιστα με τρόπο ιδιαίτερα ντροπιαστικό. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από την προκλητική, υβριστική, απειλητική και ωμή παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της χώρας και στις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης βγήκε η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Αν αυτό δεν είναι ντροπή για την Ελλάδα τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη