Τον εξαπάτησαν και αυτόν: Ράγισε το γυαλί στις σχέσεις Τσίπρα με τον Ιβάν

savvidis-tsipras-1-696x525

Οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ και τον ΟΛΘ διαταράσσουν επικίνδυνα τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την κυβέρνηση.

Ο επιχειρηματίας που ανέλαβε εργολαβικά να στήσει έναν όμιλο μέσων ενημέρωσης για τις ανάγκες της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διάστημα εκτοξεύει απειλές, προχωράει σε εκβιαστικές κινήσεις, θεωρώντας ότι το Μαξίμου δεν έχει τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.

Τα σύννεφα στις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με το Μαξίμου πύκνωσαν μετά την απόφαση του τελωνείου να απαγορεύσει τη διανομή προϊόντων της ΣΕΚΑΠ, μέχρι να πληρωθεί το πρόστιμο των 38,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει γίνει απαιτητό με την απόφαση του διοικητικού εφετείου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι εξαπατήθηκε από την κυβέρνηση, γιατί η φωτογραφική τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή για την ακύρωση του προστίμου δεν είχε απολύτως καμία νομική ισχύ.

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να δρομολογήσει άμεσες διαδικασίες πτώχευσης της ΣΕΚΑΠ, αποτελεί μήνυμα προς την κυβέρνηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μπει λουκέτο σε μια βιομηχανία που βρίσκεται σε ακριτική περιοχή, με κίνδυνο να περάσει όταν γίνει η εκκαθάριση στα χέρια του γιου του Σαδίκ, που είναι μεγαλέμπορος βαμβακιού και καπνού και καιροφυλακτεί να γίνει το νέο αφεντικό της ΣΕΚΑΠ.

Προβληματική είναι και η κατάσταση στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι η κοινοπραξία του Σαββίδη υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με το δημόσιο.

Η εγγυητική επιστολή που παρουσίασε ο Σαββίδης από ρωσική τράπεζα, δικαιώνουν τις πληροφορίες των Αμερικανών, ότι οι πραγματικοί μέτοχοι είναι Ρώσοι και οι δύο εταιρείες μια γερμανική και μια γαλλική που εμφανίζονται να συμμετέχουν είναι για… ξεκάρφωμα.

Σε συνδυασμό με τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο Αμερικανός πρέσβης, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να καλύπτει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κινδυνεύει μετά τη ΣΕΚΑΠ να χάσει και το Λιμάνι, αφού είναι βέβαιο ότι θα υποχρεωθεί να καταθέσει το πραγματικό μετοχολόγιο της κοινοπραξίας.

Όπως είχαμε πρώτοι αποκαλύψει, ο Ιβάν Σαββίδης με τη βοήθεια κορυφαίου παράγοντα της συντηρητικής παράταξης έριξε το τελευταίο διάστημα γέφυρες φιλίας προς τη ΝΔ.

Αυτό έχει ενοχλήσει σφοδρά το Μαξίμου, που είχε επενδύσει στη δημιουργία ενός φιλικού προς την κυβέρνηση ομίλου με κανάλια και εφημερίδες από τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης αναγκάστηκε να δώσει 15 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του «ΕΨΙΛΟΝ», προκειμένου η κυβέρνηση να έχει ένα δικό της κανάλι, στην περίπτωση που ακυρωθεί και ο επικείμενος διαγωνισμός.

Το τελικό κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Αν υπολογίσει κανείς και τα ποσά που διέθεσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας για την αγορά του «ΕΘΝΟΥΣ» και το 20% των μετοχών του MEGA, τότε το τίμημα που πλήρωσε ο Σαββίδης για να έχει την εύνοια της κυβέρνησης είναι τεράστιο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη