Kαλή λευτεριά!!!

kali-leuteria

Κανονικά θα έπρεπε στην αυγή του νέου έτους να κάναμε απολογισμό του 2017 και να κάναμε προβλέψεις για το 2018. Όμως, μας… πρόλαβε με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας. Μας πρόλαβε και τα είπε όλα, έστω κι από την ανάποδη.

Μας είπε ότι το 2018 θα είναι ορόσημο για τη χώρα γιατί θα βγει από τα μνημόνια. Μας είπε ότι πρέπει να αισιοδοξούμε γιατί θα είναι μια καλή χρονιά. Γιατί το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω και γιατί δεν θα επιστρέψουμε στο 2010.

Μας είπε επίσης ότι έδωσε μάχη στο εξωτερικό απέναντι στις ακρότητες των δανειστών αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους.

Και τέλος μας είπε ότι πολέμησε μια κακομαθημένη πολιτική ελίτ, την ολιγαρχία, τα συμφέροντα που μας κρατούσαν πίσω. Κι ότι έχουμε ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Συγκινημένοι από το διάγγελμα του πρωθυπουργού που κατάφερε τόσα και τόσα. Κι ελπίζουμε να είναι το… τελευταίο του γιατί αν υπάρχει μια ευχή που πρέπει να κάνουμε δεν είναι «καλή χρονιά». Αυτή την ευχή θα την κάνουμε όταν ξεκουμπιστεί ο Τσίπρας και η παρέα του.

Την ημέρα που θα ξημερώσει από τις εκλογές, μέσα στο 2018, αυτή την ημέρα θα αναγεννηθεί η χώρα. Τότε θα έχουμε πράγματι μια καλή χρονιά.

Το 2017 πέρασε και ήταν ένα ακόμη έτος αριστερής διαπραγμάτευσης. Με ψέμα, εξαπάτηση, με την Ελλάδα να μικραίνει, τους πολίτες να γίνονται ακόμη φτωχότεροι. Τις ηθικές και κοινωνικές αξίες να υποβιβάζονται, τον πατριωτισμό των Ελλήνων να δέχεται χτυπήματα από την λαίλαπα των εθνομηδενιστών.

Ζήσαμε την χρονιά όπου πράγματι το καθεστώς Τσίπρα απέκτησε στέρεες βάσεις. Με το παρακράτος να κάνει κουμάντο, με παρακολουθήσεις «εχθρών», με στοχοποίηση κάθε αντίθετης άποψης. Με τους καλικάντζαρους του διαδικτύου να παίζουν βρόμικο παιχνίδι καθημερινά, με τους πληρωμένους δημοσιοκάφρους να βγάζουν χολή και με τους πολιτικούς αγύρτες της… αριστεράς να στήνουν το μαγαζάκι τους. Προσλήψεις κομματικού στρατού, ψίχουλα εξαγοράς συνειδήσεων, μια χώρα που διολισθαίνει στον ολοκληρωτισμό. Μια χώρα που ντρεπόμαστε να ζούμε σ’ αυτήν έτσι όπως την κατάντησε ο Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου. Όχι, δεν μας φταίει η Ελλάδα, μια πανέμορφη χώρα. Μας φταίνε όλοι εκείνοι που αφαιρούν καθημερινά τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο. Που διώχνουν τα παιδιά μας, που ξεπουλάνε ό,τι απέμεινε όρθιο. Και το χειρότερο απ’ όλα: Που μιθριδατίζουν τον κόσμο, τον εθίζουν σε μια Ελλάδα που δεν μας αξίζει.

Η μοναδική ευχή που πρέπει να κάνουμε αυτές τις πρώτες ώρες του χρόνου είναι μία: «Να πάψουμε να λέμε ‘’τι ζούμε Θεέ μου’’. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, όχι την οικονομική αλλά την αξιακή. Να ξανανιώσουμε άνθρωποι, να ξαναγίνουμε Έλληνες, να ξαναγαπήσουμε την πατρίδα μας, να μας αφήσουν να ξαναδούμε τα θετικά και να απομακρύνουμε τα αρνητικά.

Να αλλάξουμε κι εμείς, να πάψουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι δεν είμαστε καλοί, κι αυτό που ζούμε μας αξίζει. Όχι, μας αξίζει κάτι καλύτερο, αρκεί να το επιλέξουμε, κι αν δεν το έχουμε να το φτιάξουμε. Να πάψουμε να λέμε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει ξανά δημοκρατική χώρα. Να πάψουμε να ανεχόμαστε τον εκτσογλανισμό της πατρίδας μας.

Ας ευχηθούμε όλοι «καλή λευτεριά το 2018». Ποιος ξέρει; Αν όλοι μαζί ευχηθούμε, αν όλοι βάλουμε το χεράκι μας τότε και η Ελλάδα θα ξαναγίνει κανονική χώρα.

Ευχές από το πιτσιρικι για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία, γαλήνη.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°