Mια φωτογραφία που θυμίζει την απολογία του Παπανδρέου στον ρεπόρτερ των Financial Times

CZVClX0WYAA1KRM-1024x684

Η φωτογραφία της Arianna Huffington στο Davos με τον Ελληνα πρωθυπουργό να της εξηγεί με τα χέρια σταυρωμένα ότι εύχεται η Ελλάδα να μην χάσει την τελευταία ευκαιρία (παρότι χάσαμε όλα τα τρένα) ξύπνησε τις μνήμες του άγριου στριμώγματος του ρεπόρτερ των Financial Times Richard Edgar, στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Edgar όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων του δημοσιογράφων αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες-δανειστές μας γνώριζαν ότι μία από τις κύριες χρεοκοπίες της χώρας είναι το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο ελληνικό Δημόσιο. Γι΄αυτό και ρωτούσε τον Παπανδρέου εάν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους.


8 χρόνια μετά το Ελληνικό πελατειακό κράτος παραμένει εξίσου διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο. Τα μνημόνια δεν το ακούμπησαν και εξακολουθούν να του δίνουν πίστωση χρόνου. Η αξιολόγηση και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες ρωτούσε ο Edgar τον Παπανδρέου στο συγκλονιστικό εκείνο video δεν είναι από τις μεταρρθυμίσεις που θα τολμούσαν να κάνουν οι Ελληνες πρωθυπουργοί-πόσο μάλλον ο Τσίπρας που παγιδεύθηκε στον ρόλο “πατερούλη” των δημοσίων υπαλλήλων.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη