Σαμαράς – Μέρκελ: Πολύ «story» και καθόλου «success»

994383_726458447383473_1257591317_n
Χωρίς να παραλείψει να… ευχαριστήσει θερμά την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους μας «για τη διαρκή στήριξη και αλληλεγγύη που δείχνουν προς την Ελλάδα», ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την… αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, λέγοντας παράλληλα ότι όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα….

«Ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό, στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε πιάσει τους στόχους μας. Θυμίζω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είχε τεθεί σαν στόχος για το 2014».

Για το, δε, θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχουμε κάνει πολύ δρόμο και θα πάμε ακόμη καλύτερα» και ότι «θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «οι μεταρρυθμίσεις γίνονται αισθητές και το εμπορικό μας ισοζύγιο εξισορροπήθηκε μετά από δεκαετίες. Όλα γίνονται με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να γίνουν κι άλλα. Μπαίνουμε όμως σε φάση ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια, βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα ενισχύσει και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το σημαντικό δείγμα για την έξοδο από την κρίση. Μιλήσαμε για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα, για εκατοντάδες παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, που καταργούν εμπόδια και στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα». http://www.topontiki.gr