ΒΟΜΒΑ Δραγασάκη! «Αδικούμε τον Παπανδρέου για το λεφτά υπάρχουν»!

cf83cf84cebfcf85cf81cebdceb1cf81ceb1cf83-cf83ceb1cebcceb1cf81ceb1cf83-cebaceb1cf81ceb1cebcceb1cebdcebbceb7cf83

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστρεψε τα βέλη του προς τον Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, δεν τον στοχοποίησε για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η απάντηση έρχεται μέσω του κορυφαίου στελέχους της Κουμουνδούρου Γιάννη Δραγασάκη στο left.gr.

Όπως είπε «αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου για το “λεφτά υπάρχουν”»! «Όσοι είχαν μετοχές, έχασαν τα λεφτά τους. Όσοι είχαν ομόλογα, έχασαν τα λεφτά τους. Όσοι είχαν τη δουλειά τους, έχασαν τη δουλειά τους. Ζούμε μια φάση καταστροφών. Όταν λοιπόν σε αυτή τη φάση λέμε “που θα βρούμε τα λεφτά”, εγώ το χαρακτήρισα λάθος ερώτημα.

Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε, όταν ελέχθη, πριν από την κρίση, που κι εδώ αδικούμε τον Παπανδρέου. Το είχε πει (το λεφτά υπάρχουν) με την έννοια για να δούμε που πάνε τα λεφτά. Αυτό τότε είχε μια λογική.

Αν πάρουμε τυχαία ένα έτος πριν την κρίση. Το 2008 ας πούμε. Το 2008 η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ! 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΑΕΠ, 3 -4 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα το ερώτημα ήταν “πού πάνε αυτά τα λεφτά”, πως θα χρησιμοποιούμε».

Δείτε τη συνέντευξη. Το λεφτά υπάρχουν στο στο 21:00.

Ο κ. Δραγασάκης ωστόσο, έθεσε και ένα ακόμα θέμα το οποίο επίσης έχει σημαντικό πολιτικό παρασκήνιο: το μνημόνιο. Προ εβδομάδων είχαμε αναρωτηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψει το νέο μνημόνιο σε περίπτωση που οι δανειστές ζητήσουν και την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που έγινε και στα προηγούμενα δυο μνημόνια.

Διαβάστε:

Θα υπογράψει ο κ. Τσίπρας το νέο μνημόνιο; 

Νέο μνημόνιο με υπογραφές κομμάτων;   economikos

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «εμείς δε ζητάμε την ακύρωση των Μνημονίων ως μια μορφή διατύπωσης και υλοποίησης μιας στρατηγικής. Εμείς ζητάμε την ακύρωση της στρατηγικής. Μπορεί να υπάρξει νέο Μνημόνιο αλλά και να μην υπάρξει γιατί η κοινωνία είναι στα όριά της ή να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρώτον, θέλουμε ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το τούνελ που έχει μπει. Δεύτερον, θέλουμε διαγραφή ή απομείωση του συσσωρευμένου χρέους με οποιονδήποτε τρόπο και, το πιο σημαντικό, θέλουμε ρήτρα ανάπτυξης. Δηλαδή, όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ».