Είπε ο Κώστας Καραμανλής κακά λογάκια για τον Στουρνάρα στον ΔΟΛ;

D3C0C63C847C9EA5260CB595B09EF01D

Ο ΔΟΛ έχει σήμερα άρθρο στο οποίο λίγο πολύ υποστηρίζει πως ο Καραμανλής έθεσε βέτο για την παραμονή Στουρναρα στην κυβέρνηση ή σε ενδεχόμενη συμμετοχή του στο επικρατείας. Η ανάλυση που έκαναν πάνω στο επίμαχο άρθρο διάφοροι φανταστικοί αναλυτάδες, ήταν πως ο Καραμανλής έβαλε τελεσίγραφο στο Μαξίμου λέγοντας ‘Ή αυτός ή Εγώ”.

Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Να πήρε δηλαδή ο Καραμανλής τον κυρ Σταύρο και να του άνοιξε τα σώψυχα του για τον …Στουρνάρα; Ας κάνουμε μία σύντομη ανάλυση με πραγματικά γεγονότα, ώστε να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει.

Γεγονός πρώτο: Ο Καραμανλής δεν ασχολείται με τον Στουρνάρα. Τον θεωρεί ασήμαντο πολιτικά και επιστημονικά. Και όχι μόνον αυτό. Για τον Καραμανλή ο Στουρνάρας είναι ένας Σημιτάνθρωπος που σύντομα θα έχει την κατάληξη των συνεργατών του, Παπακωνσταντίνου και Παπαντωνίου.

Γεγονός δεύτερο: Ο Καραμανλής δεν ασχολείται με τον ΔΟΛ. Ούτε θεσμικά, ούτε φιλικά, ούτε “υδραυλικά” μέσω “διαρροών. Για την ακρίβεια, το μόνο που θυμάται ο ΚΚ από τον ΔΟΛ είναι το νερό του Καματερου (ως το πρώτο “γενόσημο” που προέβαλλε το έγκριτο συγκρότημα) και ο διακτινισμός Ερντογάν, στην επική εκείνη περιγραφή της αξεχαστης επίσκεψης. Που βεβαίως έγινε αντιληπτή μόνον στις υπεράνθρωπες αισθήσεις των στρατηγών του Διαστημικού Οργανισμού της Μιχαλακοπούλου.

Συμπερασματικά, η πιθανότητα να αποκαλύψει ο Καραμανλής την δυσαρέσκεια του για τον Στουρνάρα στον ΔΟΛ, είναι μικρότερη και από την πιθανότητα να κατέβει ο ερυθρολευκος Άη Βασίλης της Κόκα Κόλα και να συγχαρεί τον Αλαφούζο για την προσφορά του στον Ολυμπιακό. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ως γνωστόν, τους τελευταίους μηνες ο ΔΟΛ δεν μιλά ούτε με “κύκλους” της κυβέρνησης, ούτε με παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος ούτε με βουλευτές. Μιλά, μάχεται και στηρίζει απ’ ευθείας το Μαξίμου. Στον αντίποδα, μόνο το Μαξίμου ασχολείται με τον ΔΟΛ.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι το ίδιο το Μαξίμου να διέρρευσε την είδηση. Γιατί;

Μα φυσικα διοτι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Στουρνάρα και η υπέροχη δικαιολογία που θα μπορούσαν να δώσουν για την απομάκρυνση του είναι ότι “την θέλει ο Καραμανλής”.    olympiada

“Ε, τι να κάνω Γιάννη μου, εάν δεν σε διώξω θα ρίξει την κυβέρνηση ο κακός Καραμανλής. Δεν φταίω εγώ Γιάννη μου. Φταίει ο Καραμανλής”.