Ω Ξηρέ, πού είσαι;

tobouloglou_id28689818_dvd.original

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την υποτιθέμενη απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, μέλους της 17Ν, που δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας κατά της διάρκεια 9ήμερης άδειας που του είχε δοθεί για τις γιορτές.

Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε για πολιτική απόφαση του πελάτη του, ενώ άλλοι έγραψαν ότι είναι χρέος ενός φυλακισμένου να αναζητήσει κάποια στιγμή την ελευθερία του. Πόσο μάλλον ενός ισοβίτη.

Αν θέλετε την γνώμη μου, όλα αυτά είναι του κώλου τα 9μερα – όσα και οι μέρες αδείας του δηλαδή. Η αλήθεια είναι πώς ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πολύ χρόνο να παρακολουθεί τηλεόραση μέσα από τη φυλακή όλα αυτά τα χρόνια, οπότε παρατηρούσε ενδελεχώς τη συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Ξηρός δεν απέδρασε. Πήγε να βαδίσει στα χνάρια του Γιώργου. Βλέποντας συνεχώς τον κ. Παπανδρέου να παίρνει άδειες από τη Βουλή και να μην επιστρέφει ποτέ από το εξωτερικό, ο Χριστόδουλος Ξηρός ζήλεψε και εγκατέλειψε την Ελλάδα για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Θα πληρώνεται για να λέει μαλακίες. Όπως ακριβώς κι ο Γιώργος. Θα γίνει διανοητής.

Είναι πολύ ενδιαφέρον που οι έγκριτοι δημοσιογράφοι στα κανάλια χτυπιούνται για την απειλή που αποτελεί ελεύθερος ο Χριστόδουλος Ξηρός για την κοινωνία αλλά δεν έχουν πει κουβέντα όλα αυτά τα χρόνια για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή και τον Κώστα Σημίτη που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Οι μεν πρώην πρωθυπουργοί καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό σε φτώχεια κι εξαθλίωση, ο δε Ξηρός «έφαγε» μερικούς για τους δικούς του επαναστατικούς λόγους. Ποιος σας φαίνεται πιο ένοχος κι επικίνδυνος;

Το κακό γι” αυτούς είναι ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στα πλαίσια ενός νόμου που τους προστατεύει, ενώ ο Ξηρός κυκλοφορεί ελεύθερος καταπατώντας τον κι αυτό λειτουργεί υπέρ του, αφού μόνο εκτός ενός νόμου που σε πνίγει μπορείς να νιώσεις πραγματικά ελεύθερος.

Ο «επικίνδυνος» Χριστόδουλος Ξηρός βγαίνει με άδεια χωρίς επιτήρηση, ενώ ο ημίτυφλος αδερφός του Σάββας Ξηρός πεθαίνει μέσα στη φυλακή επειδή δεν τον πάνε σε κανονικό νοσοκομείο. Λαμβάνει μια χαρά φροντίδα, λέει, και στις φυλακές. Contradictio in terminis, που λένε και οι νομικοί.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον, λέω εγώ.

Ας βγουν και ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής και ο Σημίτης κι ας πουν ότι τους έπνιγε το δημόσιο συμφέρον και βούτηξαν στη διαφθορά για να βρουν το δίκιο τους. Τότε, ναι, θα τους παραδεχτώ. Μέχρι τότε όμως δεν είναι παρά ένα μάτσο υποκριτές. Και δεν υπάρχει χειρότερο είδος εγκληματία από τον υποκριτή εγκληματία.

Κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι σαν να μη συνέβη τίποτα. Το Χρηματιστήριο του Σημίτη, το «επανιδρυθέν κράτος» του Καραμανλή με τα πλαστά στοιχεία και το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου έγιναν ψύλλοι στα άχυρα. Από τους ίδιους. Από όλους μας.

Μήπως τελικά τον αδικήσαμε τον Άκη;

Τα ανθρώπινα δικαιώματα του Σάββα Ξηρού πάντως καταπατούνται σίγουρα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Κλαίω ρε με τη γελοιότητά τους. Απέδρασε ο Ξηρός και συνέλαβαν τον Σακκά. Άντε να αποδράσει και ο Τσοχατζόπουλος να συλλάβουν το Βενιζέλο.)

(Ανηθικο δίδαγμα no.2: Δραπετεύει ο Ξηρός και ανακοινώνουν τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας μέσα σε 100 μέρες. Πολύ σχετικό με την απόδραση ενώ βρισκόταν εκτός φυλακής. Ξανακλαίω ρε με την ασχετοσύνη τους.)   Το Τρίο Μούτζες