Διεθνής διασυρμός από την δολοφονία του 13χρονου κοριτσιου.

ftoxeia1385917765

Κορίτσι στην Ελλάδα πεθαίνει από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσαν για τη θέρμανση του σπιτιού, αφότου κόπηκε το ρεύμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ελλάδα – Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι  ένα 13χρονο κορίτσι έχει πεθάνει μετά από εισπνοή αναθυμιάσεων από την ξυλόσομπα που η μητέρα της χρησιμοποιούσε για να θερμάνει το σπίτι αφότου είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των φτωχών οικογενειών να

αντιμετωπίσουν τον χειμώνα.

Η αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κορίτσι, σερβικής καταγωγής, πέθανε αργά το βράδυ της Κυριακής στη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι γείτονες, είπαν ότι η 54χρονη μητέρα της αγωνιζόταν οικονομικά και το ρεύμα στο διαμέρισμά της είχε κοπεί πριν από αρκετούς μήνες.

Για να πληρεί τις προϋποθέσεις για διεθνή δάνεια διάσωσης, η Ελλάδα έχει τα τελευταία τρία χρόνια κάνει σκληρές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, προκαλώντας αύξηση της φτώχειας.

Χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πλέον θέρμανση στα σπίτια τους, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης ή τους υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.   Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news    olympiada