Κι όμως, ο Τζήμερος ξέρει τι λέει !!!

ftoxeia1385917765

Μου έστειλαν ένα κείμενο του Τζήμερου, το οποίο αξίζει να το διαβάσετε 100%, διότι θέτει ωραία και “ωμά” τον εκβιασμό των κεφαλαιοκρατών προς τους εργάτες:

“Αν θέλετε ανάπτυξη στον καπιταλισμό, θα πρέπει να μας αφήσετε να…

σας ρουφήξουμε το αίμα, όπως πχ γίνεται στην Κίνα. Αλλιώς, απλά δε θα επενδύονται κεφάλαια, και η ανεργία θα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο”.

by…ciaoant1

Ξεχάστε τις ψευδαισθήσεις και τα απατηλά όνειρα της “ροζ” αριστεράς”. Ο καπιταλισμός μπορεί σήμερα να σταθεί μόνο μέσω της όσο το δυνατόν “κινεζοποίησης” των εργατών. Ο περιβόητος “καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο” τα έφαγε πλέον τα ψωμιά του, και δε μπορεί να δώσει μερικά ψίχουλα έστω, όπως έκανε παλιότερα, ώστε να κρατάει σχετικά χορτασμένους τους εργάτες.

Ο Τζήμερος (και ο κάθε Τζήμερος) το ξέρει αυτό, και τα λέει πολύ ξεκάθαρα στο άρθρο του. Δυστυχώς, οι εργάτες δεν είναι και τόσο συνειδητοποιημένοι όσο οι καπιταλιστές, και γι’ αυτό καταπίνουν αμάσητα τα ‘ροζ όνειρα’ περί “δημοκρατίας”, καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο”, κτλ, κτλ, κτλ.

Δυστυχώς, η πλευρά των καπιταλιστών έχει πού μεγαλύτερη επαφή με την πραγματικότητα, και γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για να επικρατήσει σε αυτή τη μάχη. Όταν η μία πλευρά πολεμάει μέχρις εσχάτων, και η άλλη ζητά “σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα”, εννοείται ότι η πλευρά που πολεμάει μέχρις εσχάτων θα ισοπεδώσει την άλλη.

ΥΓ: Σε μία άλλη είδηση, που μπορεί να φαίνεται άσχετη, αλλά στην πραγματικότητα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επανέναρξη κάποιων μεγάλων οδικών-κατασκευαστικών έργων. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά στον ελληνικό καπιταλισμό, διότι η παραγωγική βάση διαρκώς συρρικνώνεται, και άρα δεν υπάρχουν και τόσα εμπορεύματα για να διακινηθούν. Καλύτερα θα ήταν να δημιουργούσαν παραγωγικές μονάδες, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός τους (άσε που θέλουν να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες).

Τέλος πάντων όμως, δεν είναι και τόσο σημαντικό αυτό για εμάς. Αυτό που θα ήθελα να δείτε είναι το πόσο διαφορετικά παρουσιάζουν την είδηση για τα κατασκευαστικά έργα το (δεξιό) capital.gr και η (κεντροαριστερή) “Ελευθεροτυπία”:

Το capital.gr πανηγυρίζει που γίνονται έργα και δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ενώ η ροζ αριστερά ασχολείται με τα υψηλότατα διόδια που θα τσεπώσουν οι εργολάβοι και με τους χαμηλούς μισθούς των εργατών σε αυτά τα έργα (έχω φίλο που δουλεύει σε κάποιο από αυτά και όντως τα ωράρια και οι μισθοί είναι τρισάθλιοι).

Όλα αυτά που λέει η Ελευθεροτυπία είναι σωστά. Ωστόσο, δεν αποτελούν τη ρίζα του κακού. Η αριστερά συμπεριφέρεται λες και το κεφάλαιο θα κάνει επενδύσεις πληρώνοντας “υψηλούς” μισθούς στην Ελλάδα, όταν μπορεί να πάει αλλού και να πληρώσει ψίχουλα.

Το κεφάλαιο θα κάνει επενδύσεις μόνο εάν και εφόσον έχει τη δυνατότητα να βγάζει μεγάλα κέρδη, ρημάζοντας τον εργάτη. Ας σταματήσουμε να έχουμε τη φαντασίωση ότι τάχα θα έρθουν επενδύσεις με μεγάλους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, κτλ.

Ο Τζήμερος καλά τα λέει: Ο δρόμος για τις (λίγες έστω) επενδύσεις περνάει μέσα από την εξαθλίωση του εργάτη.

Άρα, αν θέλετε καπιταλισμό, ατομική ιδιοκτησία, κτλ, τότε πάρτε το απόφαση ότι αυτή είναι η διέξοδος που υπάρχει για εσάς. Μην υποκρινόμαστε/αυταπατόμαστε ότι τάχα οι Κινέζοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν σα σκλάβοι, και εμείς για κάποιον “μαγικό” λόγο θα δουλεύουμε λιγότερο και θα παίρνουμε περισσότερα.

Αν θέλετε καπιταλισμό, θα πρέπει να αποδεχτείτε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη “κινεζοποίηση” της Δύσης. Το να ζητάτε σήμερα καπιταλισμό χωρίς κινεζοποίηση είναι σα να ζητάτε να πετάξετε στους ουρανούς σαν τον Πήτερ Παν: Είναι μια ωραία φαντασίωση, αλλά δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.