Σταματήστε να κατηγορείτε την κοινωνία

Πιτσιρίκος: «Οι Έλληνες δεν έχουν κάποιον άλλον να κατηγορήσουν παρά τους εαυτούς τους. Και ακόμα το συζητάνε για το αν πρέπει να αλλάξουν κυβέρνηση. Ε, είναι άξιοι της μοίρας τους.»
Πιτσιρίκο, γεια σου! Σου είχα γράψει και παλαιότερα, λέγοντας πως το πολίτευμα της Ελλάδας, και κάθε άλλης χώρας βέβαια, δεν είναι Δημοκρατία αλλά Κοινοβουλευτισμός.

Ο Κοινοβουλευτισμός βασίζεται στις εκλογές για να δώσει βούληση στο πολίτευμα, με τη μορφή της Βουλής, η οποία με τη σειρά της κατασκευάζει μία κυβέρνηση. Να θυμάσαι πως τα μέλη της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να είναι εκλεγμένα από το Λαό, για παράδειγμα Παπαδήμος, Στουρνάρας κ.λ.π.

Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία, αλλά και το μεγάλο κόλπο, της Ολιγαρχίας.

Για σκέψου με τι ποσοστά βγαίνουν τα κόμματα και οι Βουλευτές και κατά συνέπεια και οι Κυβερνήσεις…

Το 2012, εάν συνυπολογίσεις τα άκυρα τα λευκά και την αποχή, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 62,76% του συνόλου πήγε να ψηφίσει.

Δηλαδή η Ν.Δ. που πήρε 18,85%, ουσιαστικά πήρε 11,8%. Ο Σύριζα που πήρε 16,78%, ουσιαστικά πήρε 10,5%.

Δεν μιλάω για ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά, γιατί θα βάλουμε τα γέλια…

Το παραπάνω δείχνει πως η κοινωνία όντως δεν τους θέλει, αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι για να εξυπηρετεί την Ολιγαρχία, θα μας κυβερνάνε ακόμα και 10 άτομα να πάνε να ψηφίσουν…

Τα κόμματα δεν πρόκειται να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. Δεν θα σου πω για Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτοί τον έφτιαξαν τον νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έγινε κόμμα για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών, πάμε στοίχημα ότι δεν θα αλλάξει τον νόμο ποτέ;

Και η δικαιολογία βέβαια θα είναι είτε ότι «ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί», είτε ότι «τώρα που η Αριστερά έχει μια ευκαιρία, γιατί να τη σκοτώσουμε»…

Τα ίδια και τα ίδια δηλαδή…

Δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει πρόγραμμα που να θέλει να βάλει την κοινωνία στο πολίτευμα. Κανένας δεν θέλει, ας πούμε, κάθε τρεις ή έξι μήνες να περνάνε από κληρωτή επιτροπή ελέγχου οι βουλευτές.

Κανένας δεν θέλει οι βουλευτές να υπόκεινται στο ίδιο δίκαιο όπως όλοι οι άλλοι. Η Βουλή πρέπει να συνεδριάσει και να αποφασίσει να τους πάει στο δικαστήριο.

Εάν δεν έχουμε Πανεπιστήμια, Εφορία, Υγεία, δρόμους, σχολεία, πεζοδρόμια, Αστυνομία, Αγορά, λεφτά, Χώρα, νερό κ.λ.π., φταίει το πολιτικό προσωπικό και όχι η κοινωνία.

Εκτός και πιστεύεις πως οι Έλληνες παθαίνουν μετάλλαξη μέσα στο αεροπλάνο όταν φεύγουν και πάνε την Ελβετία για παράδειγμα, που είναι και η αγαπημένη σου.

Ευχαριστώ

Αλέξανδρος

(Αγαπητέ Αλέξανδρε, αυτά για τον κοινοβουλευτισμό, την αποχή και το πόσοι ψηφίζουν τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση, τα έχω γράψει δεκάδες φορές. Να μία, για να μη νομίζεις πως σου λέω ψέματα. Δεν καταλαβαίνω, όμως, τη λογική σου. Οι πολίτες δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά; Μόνο εσύ τα ξέρεις; Κι αφού οι πολίτες τα γνωρίζουν, γιατί συνεχίζουν να τα υπηρετούν; Όχι, καλέ μου άνθρωπε, οι πολίτες δεν είναι αθώοι. Αυτή η άποψη είναι πολύ επικίνδυνη και εντελώς λαϊκίστικη. Αυτή είναι η άποψη που έστειλε 500 χιλιάδες ανθρώπους -ανάμεσά τους και πολλοί καλοί άνθρωποι- να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Επίσης, αν πάνε 10 άνθρωποι να τους ψηφίσουν, δεν θα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση, γιατί θα είναι ακυρωμένοι από την κοινωνία. Δεν είναι αγαπημένη μου η Ελβετία αλλά η Ελβετία -με τα δεκάδες δημοψηφίσματα κάθε χρόνο- είναι κάπως πιο κοντά στην άμεση δημοκρατία από την Ελλάδα. Και οι Έλληνες που πάνε στην Ελβετία είναι υποχρεωμένοι -όπως και όλοι οι άλλοι- να πράξουν σύμφωνα με το πολίτευμα της Ελβετίας. Δεν κάνουν επιλογή, μην τρελαίνεσαι. Και για να μη σου χαλάσω το χατίρι, η ελληνική κοινωνία είναι η καλύτερη στον κόσμο. Υπέροχη. Να είσαι καλά, Αλέξανδρε.)

Σταματήστε να κατηγορείτε την κοινωνία      http://pitsirikos.net

pitsirikos-logo