Σόου Κατρούγκαλου στο Προεδρικό (βίντεο)

wpid-wp-1451931609053.jpeg

«Πρόκειται για ένα κείμενο που γράφτηκε εδώ και δεν είναι μεταφρασμένο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, το οποίο και παρουσίασε στη σημερινή τους συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο την Δευτέρα και αφού παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κείμενο των ελληνικών προτάσεων, ο υπουργός Εργασίας αισθάνθηκε την ανάγκη να υπογραμμίσει ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις γράφτηκαν εδώ, σε αντίθεση – προφανώς – από τα προηγούμενα σχέδια νόμου που έρχονταν… «έτοιμα» από τους δανειστές.

Αυτό ήταν μόνο το πρώτο επεισόδιο από το σόου που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος ο οποίος βάλθηκε να μας πείσει και να βεβαιώσει, ότι με το σχέδιό του η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ θα ανεβαίνει κιόλας, επιλέγοντας να παρουσιάσει μόνο τα θετικά σημεία από το νομοσχέδιο.

Κι όμως, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο υπουργός Εργασίας είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν πως «η ψήφος στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μελλοντικές γενιές και όχι στην κυβέρνηση», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τους φόβους που -όπως είπε- έχουν οι νέες γενιές, ότι δηλαδή δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.

«Οι νέοι εργαζόμενοι φοβούνται ότι δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ και οι παλιοί ότι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται», είπε χαρακτηριστικά και τους καθησύχασε πως οι νέοι συνταξιούχοι και θα παίρνουν μέχρι και αυξήσεις και πως «η εθνική σύνταξη θα αναβαίνει μαζί με την οικονομία».

«Θέλουμε να υπάρχει ελπίδα, γιατί η εθνική σύνταξη θα αναβαίνει μαζί με την οικονομία. Όσο πιο ισχυρή η οικονομία μας, τόσο και πιο υψηλή η εθνική σύνταξη», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμιά μείωση, στις συντάξεις καθώς και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί αν μην υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση «διασφαλίζει την μακροχρόνια βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», ενώ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε πως τους ζήτησε το «αυτονόητο» και ότι τους είπε ότι θα τους ενημερώνει σε κάθε σημείο των διαπραγματεύσεων.

http://hellasforce.com/2016/01/04/